Als je trek krijgt Eten & Drinken

There is no doubt that Rotterdam has become a city for the real foodies. New restaurants, cafes and lunchrooms regularly pop up with special concepts and creative dishes.

Dat Rotterdam een echte foodie stad is geworden, is zonder twijfel. Regelmatig poppen er nieuwe restaurants, cafés en lunchrooms uit de grond met bijzondere concepten en creatieve gerechten.

The food market in the Markthal
De foodmarkt in de markthal

Markthal

Mensen komen uit alle hoeken van het land om de streetfood in de Markthal te proeven, de meest Instagramwaardige pancakes te fotograferen en de smeuïgste burgers te verorberen.

Een hapje en drankje voor iedereen

Maar Rotterdam is zo veel meer. Kleine restaurantjes met mooie (binnen)tuinen of een uitzicht zoals je die in films ziet. Cafés waar de Rotterdammer elke week trouw z’n biertje drinkt. Cocktails in zijstraatjes waar prijzen voor zijn gewonnen. Rotterdamse snacks zoals ze die in geen enkele andere stad hebben. Foodtruck festivals die in de mooiste parken van de stad worden georganiseerd. Rotterdam is niet te stoppen als het gaat om eten en drinken.

Voor heerlijke cocktails en een goede sfeer ga je bijvoorbeeld naar The Rumah, een kleine ‘cocktailpub’ op de Oude Binnenweg. Voor een lekkere hap bij je cocktail(s) schuif je aan bij DoDo op de Karel Doormanstraat, wat niet anders te omschrijven is dan exotisch, eigenzinnig en mysterieus.

De ultieme Rotterdamse snack eet je bij het low-waste restaurant Aloha, waar je de Rotterzwambal bestelt. Voor een stukje natuur in de stad ga je naar Teds, waar je van een all day brunch concept geniet tussen de bloemen en planten op het dak van het Schieblok. Een biertje drink je natuurlijk bij Bokaal, in het MAHO kwartier. Eten met een fenomenaal uitzicht over de stad doe je bij Fontein. En tot slot spenderen we de zomeravonden bij Biergarten, waar de Rotterdamse gezelligheid samenkomt.

Meer #Eten & Drinken