Logo
Izakaya DUKI Rotterdam2
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
10 januari 2024
Frontrunner

Op 29 december opende Izakaya DUKI officieel haar deuren! Het restaurant is onderdeel van de onlangs geopende karaokebar Duke of Tokyo en zit ‘verstopt’ in de bar. Zodra je de deur van supermarkt 7Eleven doorloopt, stap je een hele andere wereld binnen.

Een Japans eetcafé

Een izakaya is de Japanse versie van een eetcafé, een informele bistro waar je geniet van alcoholische versnaperingen in combinatie met kleine gerechtjes om te delen. Bij Izakaya DUKI in Rotterdam ervaar je nu zelf de gezelligheid van deze typisch Japanse vorm van dineren buiten de deur. Gasten kijken vanaf de hoge vide zo in de keuken en zien hoe de gerechtjes worden klaargemaakt.

Izakaya DUKI Rotterdam1
Izakaya DUKI Rotterdam4

Huisgemaakte gerechtjes, sake en cocktails

Het menu is met veel zorg samengesteld in samenwerking met de Japans-Rotterdamse onderneming Osozai en bestaat uit een selectie huisgemaakte kleine gerechtjes. Van yakatori tot karaage, sake clams, agedashi tofu en salmon tataki. Naast vis- en vleesgerechten hebben ook bezoekers die vegetarisch of vegan eten voldoende keuze, zoals in soya gemarineerde tomaatjes en geblancheerde spinazie met sesamdressing.

Daarnaast staan er een aantal specials op de kaart, dit zijn grotere gerechten om te delen, zoals een hele dorade van de grill en een tomahawk tonkatsu, geserveerd met Japanse BBQ saus. Op de uitgebreide drankkaart zijn verschillende soorten bier, wijn, sake én signature cocktails te vinden, gemaakt met Japanse ingrediënten zoals yuzu en shiitake. Uiteraard vind je op de kaart ook highballs en sours terug, typerend voor een izakaya.

Maak je avond uit compleet door een diner te combineren met een sessie in één van de privé karaoke-booths. Laat familie, vrienden of collega’s je zangkwaliteiten horen en ontdek jullie gedeelde muzikale guilty pleasures. Aan te raden is om van tevoren een karaoke-booth te reserveren via de website.

Izakaya DUKI Rotterdam5
Izakaya DUKI Rotterdam6
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
10 januari 2024
Frontrunner