Als je wilt beleven Design & Architectuur

Als er één reden is waarom je Rotterdam moet bezoeken, is het vanwege de unieke designs en vooruitstrevende architectuur. Nergens in Nederland vind je zulke bouwwerken als hier. En dat is natuurlijk niet zonder reden.

Want waar Amsterdam, Delft of Maastricht vol staat met historische mooie panden, heeft Rotterdam een flinke metamorfose ondergaan na het bombardement van 1940. Dit resulteerde in een stad vol met moderne en unieke plekken waar je je ogen uitkijkt.

Recht in het hart van het centrum vind je de absolute eyecatchers zoals de Markthal: een enorme grijze boog met tientallen ramen en een kleurrijk plafond. Of wat dacht je van het Centraal Station? Een asymmetrisch gebouw met een aluminium dak. En laten we natuurlijk niet een van de nieuwe aanwinsten van de stad vergeten: het Depot. Een veertig meter hoog spiegelend gebouw, in de vorm van een ei. Met bomen op het dak, natuurlijk. Wandel dan gelijk ook even het Museumpark over, met mooie grasvelden, bomen, planten, een vijver en kunstwerken. Een echte oase van rust.

De Rotterdamse architectonische eyecatcher: De Markthal
Het Depot

Eyecatchers

Maar niet alleen deze eyecatchers maken Rotterdam tot de stad die het is. De skyline breidt steeds verder uit en de wolkenkrabbers worden de grond uit gestampt, gevuld met unieke appartementen met een prachtig uitzicht over de Maas. Wandel bijvoorbeeld eens door de Wijn- en Glashaven, waar prachtige nieuwbouw architectuur in de steigers staat of al afgerond is. En loop dan meteen door naar het Scheepvaartkwartier, waar je de torenhoge Zalmhaventoren vindt; de hoogste wolkenkrabber van de Benelux.

‘Een veertig meter hoog spiegelend gebouw, in de vorm van een ei. Met bomen op het dak, natuurlijk.’
#RotterdamCentrum
Meer #Design & Architectuur
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement