Logo
Rotterdam Rooftop Walk

Spectaculaire luchtbrug boven de Coolsingel

Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 december 2021
Frontrunner

Van 26 mei tot 24 juni 2022 kun je tijdens de Rotterdam Rooftop Walk genieten van een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Helaas is de Rotterdam Rooftop Walk voorbij. Maar er is nog veel meer leuks te beleven in onze stad. Bekijk het zomerprogramma in Rotterdam, ontdek deze stralende evenementen en bezoek deze zomer het Roze Podium voor leuke activiteiten!

Het ontwerp is een samenwerking tussen de Rotterdamse Dakendagen en architectenbureau MVRDV. Lees hieronder meer over dit waanzinnige evenement!

Rotterdamse dakendagen 2022

We kennen allemaal de jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen, maar dit jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij. Rotterdamse Dakendagen organiseert namelijk de 'Rotterdam Rooftop Walk', een route op de daken van Rotterdam inclusief een spectaculaire luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV bridge

Een maand lang over de Coolsingel

De spectaculaire oversteek boven de Coolsingel kun je een maand lang maken. Op Hemelvaartsdag gaan de eerste gelukkige bezoekers omhoog.

De Rotterdam Rooftop Walk vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in 2022, wanneer de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur in de stad gevierd wordt met o.a. festivals, tentoonstellingen en lezingen.

Meer dan een mooi uitzicht

Natuurlijk zul je je ogen uitkijken tijdens deze bijzondere wandeling. Maar een uniek uitzicht is zeker niet alles wat de Rotterdam Rooftop Walk te bieden heeft. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners.

De luchtbrug is voor een kleine prijs te bezoeken en kinderen mogen gratis mee. Ga naar de website van Rotterdamse Dakendagen voor praktische informatie.

Lees wat er nog meer is te doen tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

Bewonder street art door Leon Keer

Iets wat je niet moet missen tijdens de Rotterdam Rooftop Walk is het nieuwste kunstwerk van kunstenaar Leon Keer. Het werk is te zien vanaf een verhoging op het bovendek van de Q-park Bijenkorf parkeergarage. Zijn werk van wel 1300 m2 laat de onderwaterwereld zien, waarmee hij aandacht wil geven aan biodiversiteit. In acht dagen tijd heeft hij het werk gemaakt samen met Massina en Gregor Wosik.

Lees hieronder ons interview met Leon Keer over o.a. zijn kunst, de techniek erachter, Rotterdamse Dakendagen en street art in Rotterdam.

Drone leonkeer dakendagen rooftop painting schildering streetart rotterdam

Win kaarten!

Goed nieuws! Wij mogen via de Stichting Rotterdamse Dakendagen een aantal tickets weggeven aan bezoekers van #RotterdamCentrum.nl.

We verloten op woensdag 8 juni in totaal maar liefst 16 toegangskaarten voor zaterdag 11 juni en 18 juni. Wil je kans maken? Laat je gegevens achter via deze link en volg onze socials: Facebook, Instagram en LinkedIn.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 december 2021
Frontrunner