Logo
Het dak op!

Wat is er te doen tijdens de Rotterdamse Dakendagen?

2019 Dakendagen Fleur Beerthuis
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
24 mei 2022
Frontrunner

Van 3 tot en met 5 juni is het weer tijd voor de Rotterdamse Dakendagen! Tijdens dit gezellige weekend kun je ruim 35 daken bezoeken. Lees hieronder meer over dit weekend en ontdek Rotterdam vanaf een uniek perspectief!

Rotterdamse Dakenroutes, Tours en Specials

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen zijn er verschillende Dakenroutes, Specials en Tours te volgen. Ga zelf op ontdekkingstocht tijdens een Dakenroute, waarbij je op ieder dak weer verrassende festivalprogramma's tegenkomt, zoals kunst of verrassende manieren op daken te gebruiken.

Wil je graag meer leren over de daken en de omgeving van de locaties? Dan past een Tour meer bij jou. Onder begeleiding van een gids ga je op fiets- of wandeltour en ontdek je de verhalen achter de daken. Een van de tours die je kan volgen is bijvoorbeeld 'Centrumgeheimen'. Tijdens deze tour ontdek je verborgen daken in Rotterdam Centrum.

Een Rotterdamse dakendagen Special is een bijzonder evenement op een dak. Ben je bijvoorbeeld gek op yoga? Volg dan een van de yogalessen op het dak van het Depot Boijmans van Beuningen, een mooie samenwerking tussen Yogaground en Boijmans van Beuningen.

Bekijk alle Dakenroutes, Specials en Tours op de website van de Rotterdamse Dakendagen.

Depot Boijmans van Beuningen Ossip van Duivenbode

Rotterdam Rooftop Walk

Dit jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij. Rotterdamse Dakendagen organiseert namelijk de 'Rotterdam Rooftop Walk', een route op de daken van Rotterdam inclusief een spectaculaire luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Dit evenement kun je bezoeken van 26 mei tot 24 juni 2022. Het ontwerp is een samenwerking tussen de Rotterdamse Dakendagen en architectenbureau MVRDV. Lees hier meer over deze spectaculaire luchtbrug!

Win kaarten!

Goed nieuws! Wij mogen via de Stichting Rotterdamse Dakendagen een aantal tickets voor de Rotterdam Rooftop Walk weggeven aan bezoekers van #RotterdamCentrum.nl.

We verloten op woensdag 8 juni in totaal maar liefst 16 toegangskaarten voor zaterdag 11 juni en 18 juni. Wil je kans maken? Laat je gegevens achter via deze link en volg onze socials: Facebook, Instagram en LinkedIn.

Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV bridge
Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye

International Rooftop Knowledge Day

Op 3 juni vindt de jaarlijkse International Rooftop Knowledge Day plaats. Het dagprogramma bestaat uit drie onderscheidende delen die zowel fysiek als online te volgen zijn.

In de ochtend start het programma met een bezoek aan de Rotterdam Rooftop Walk. In de middag gaan de deelnemers naar een van de lunch workshops op verschillende daken in het stadscentrum en in de namiddag zijn er sessies te volgen op Het Podium op het Nieuwe Instituut.

De International Rooftop Knowledge Day eindigt met netwerken, zodat de deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen op een bijzondere daklocatie.

Tickets voor het reguliere programma is al uitverkocht, maar er zijn nog wel tickets beschikbaar voor het online programma.

Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV

Festivalhart Luchtpark Hofbogen

Luchtpark Hofbogen is het festivalhart van Rotterdamse Dakendagen. Hier kun je heel het weekend lang genieten van de festivalsfeer met livemuziek, eten, drinken uiteraard een mooi uitzicht. Of neem onderdeel aan een van de vele activiteiten, zoals salsa dansen of een dakconsult met Gemeente Rotterdam.

De hoofdingang kun je vinden via de trap aan de Heer Bokelweg, tweede ingang via de Luchtsingel. Toegang is gratis!

Hofbogenpark De Urbanisten
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
24 mei 2022
Frontrunner