Logo
Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV 3
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 maart 2022
Frontrunner

Weet je die gigantische trap nog op het Stationsplein in 2017? Deze zomer komt er weer iets leuks, namelijk Het Podium. Dit wordt een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut, met een buitentrap. Wat 'm extra bijzonder maakt? Hij is knalroze!

Van 1 juni tot en met 17 augustus is Het Podium, ontworpen door architectenbureau MVRDV, geopend. Dit betekent dat de opvallende roze installatie met buitentrap toegankelijk wordt voor toffe evenementen. Met als aftrap de Rotterdam Architectuur Maand, waar Het Podium het festivalhart voor zal zijn.

Het dak op

Deze plek biedt natuurlijk een geweldig perspectief en zicht op de stad, vanaf het dak van Het Nieuwe Instituut. Maar naast een prachtig uitzicht valt er veel meer te beleven. Het Podium biedt partners en makers namelijk de mogelijkheid om er een geheel eigen invulling aan te geven.

Wat dat precies inhoudt? Denk aan activiteiten vanuit allerlei verschillende sectoren, zoals sportlessen, diners, festivals en kinderactiviteiten. Een creatieve ontmoetingsplek dus. Op het precieze programma moeten we nog even wachten, maar het belooft spectaculair te worden!

Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut MVRDV
Visualisatie van Het Podium op Het Nieuwe Instituut.

Een roze kunstwerk

Het Podium zal zich op maar liefst 29 meter hoogte bevinden en is bereikbaar via een 143 treden tellende trap. Ook kan je Het Podium binnenkomen via een lift of via de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio op de zesde verdieping van het instituut.

Het project is een prachtige weerspiegeling van het doel om de Rotterdamse daken beter te gebruiken, zoals bij de Rotterdam Rooftop Walk: een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen.

Zien we jou bij Het Podium deze zomer?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 maart 2022
Frontrunner