Logo
Lijnbaan Herfst Timo van den Berg
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
10 oktober 2023
Frontrunner

De herfstperiode is aangebroken en dat betekent voor sommigen ook: even vrij! Van 14 tot en met 22 oktober is het officieel herfstvakantie. Na een warme zomer is het even schakelen als het opeens een stuk kouder is. Toch valt het niet te ontkennen dat het najaar ook zijn charmes heeft.

Zo is de natuur in de herfst op zijn allermooist! Geen enkel ander seizoen is even kleurrijk. Paddenstoelen schieten uit de grond en wanneer je buiten loopt is de geur van de bladeren en bomen niet te missen. Pak deze ondergewaardeerde tijd van het jaar met beide handen aan en trotseer de regen in Rotterdam Centrum! Om je wegwijs te maken tijdens jouw herfstvakantie, hebben we een paar tips voor je op een rij gezet.

Vier het 70-jarig jubileum van de Lijnbaan!

Begin jouw herfstvakantie met een feestje! Op maandag 9 oktober bestaat de Lijnbaan alweer 70 jaar. Dit jubileum vieren we op 14 oktober samen met Stichting Jarige Job. Tijdens het jubileum willen de ondernemers en winkeliers van de Lijnbaan graag aandacht vragen voor gezinnen waar het niet vanzelfsprekend is om kinderverjaardagen te vieren. Daarom hebben ze in samenwerking met Stichting Jarige Job gezorgd voor een speciaal programma.

Zo kun je op 14 oktober tijdens een bezoek op de Lijnbaan op de foto met een levensgrote taart. Daarnaast leer je alles over de Lijnbaan tijdens de gratis rondleidingen van de bevlogen stadsgids Ferrie Weeda. Ferrie is een echte Rotterdammer met hart voor zijn stad en kan als geen ander over de geschiedenis van de Lijnbaan vertellen.

De Lijnbaan 2023

De Grote Schijn

Het Kralingse Bos is een echt herfstparadijs. De kleuren rood en bruin schitteren door de bomen terwijl een fris briesje door je haren waait.

Tijdens de Grote Schijn wordt de pracht van de natuur in een heel bijzonder licht gezet. Als de zon onder gaat waan je je in een sprookjeswereld vol verrassingen. Laat je verwonderen door een schitterend schouwspel van geuren, kleuren en klanken.

De Grote Schijn is elke avond van donderdag 12 oktober tot en met zondag 29 oktober.

Grote Schijn moederzoon Andres ter Laak

Remastered Experience

De herfst is het seizoen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Bij Remastered ontdek je kleur op een manier die je nog niet eerder hebt gezien. Onder de Erasmusbrug duik je in een nieuwe wereld waar al je zintuigen worden geprikkeld.

Kunst van Hollandse Meesters als Van Gogh en Rembrandt wordt in een nieuw jasje gestoken. Nooit eerder kwam kunst zo tot leven als bij Remastered. Maak je eigen 3D kunst, zwem met vissen of vlieg met vogels. In de verschillende ruimtes maak je deel uit van het kunstwerk.

De Remastered experience duurt een uur, waarin je door alle ruimtes van deze unieke wereld loopt. Een kaartje heb je vanaf €24,50 en is verkrijgbaar via de Remastered website.

Remastered Rotterdam 1
Remastered Rotterdam 2

Daggie shoppen

Wat natuurlijk ook altijd kan tijdens de herfstvakantie, is de warmte van de winkels in Rotterdam Centrum opzoeken! Voor iedereen is er wat wils bij de concept stores, grote warenhuizen en knusse vintage winkels.

Bezoek de wereldberoemde Lijnbaan of Koopgoot, kom snoepen bij Jamin of scoor kleding bij de Pull & Bear, Bershka, Urban Outfitters, Stradivarius en natuurlijk de H&M en Zara. Vergeet natuurlijk ook niet de verborgen parels te ontdekken zoals de nieuwe REJOES winkel of de Marjorie Fernandes X Life at Goodiez. Oh, en als je iets bijzonders wilt meenemen, ga dan even langs de Pindakaaswinkel en KKEC.

Nog een paar sneakers uit Rotterdam Centrum nodig? Ontdek dan het Hoogkwartier en ontsnap gelijk even aan de hectiek van de Koopgoot en Lijnbaan. Hier vind je de beroemde sneaker- en streetwear winkel Woei. Daarnaast vind je er een enorme variatie aan winkels en horeca. Zo kan je bijvoorbeeld eerst cultuur shoppen bij de Aboriginal Art Gallery, om vervolgens koffie te drinken met katten bij Pebbles Kitty Cat Café!

Lijnbaan logo centrum
Koopgoot1

Herfst drankje to go

Ben je heerlijk aan het shoppen in Rotterdam Centrum, dan moet je natuurlijk ook een lekker bakkie pleur kenne doen. Heerlijk opwarmen onder het genot van een warme kop koffie, wat is er beter dan dat?

Bij Starbucks hebben ze de i-de-ale herfstkoffie: de Pumpkin Spice Latte. Dit jaar is er zelfs nóg een herfstkoffie bijgekomen. De Pumpkin Cream Cold Brew maakt zijn officiële debuut.

Kom ze uitproberen bij de Starbucks op Rotterdam Centraal, van Oldenbarneveltplaats of de Hoogstraat.

Starbucks binnen 2
Starbucks voorkant

Gezichtsbehandeling bij Skins Cosmetics

Soms is het tijd voor wat self care, al helemaal tijdens de herfstvakantie. Oké, er zijn echt wel veel leuke elementen aan de herfst, maar toch gaan we allemaal stiekem een beetje door een klein najaarsdipje. Tijd om voor jezelf te zorgen dus!

Bij Skins word je volledig in de watten gelegd door bekwame specialisten. Kies bijvoorbeeld voor een instant facial, een deluxe facial of een goede bindweefselmassage voor je gezicht.

In de winkel van Skins shop je heerlijke geurkaarsen en parfums, naast natuurlijk fantastische skin care producten. Laatje adviseren door de schoonheidsspecialisten en knap weer helemaal op!

Skins Rotterdam 12
Skins Rotterdam 03

Maak een herfstwandeling

Rotterdam heeft vele prachtige parken en groene plekjes. Ideaal dus om tijdens de herfstvakantie eropuit te gaan en deze plekken te herontdekken in herfstkleuren. Bezoek bijvoorbeeld Het Park in Rotterdam en bewonder de mooie waterpartijen, grasvelden en oude bomen.

Pak meteen Historische Tuin Schoonoord erbij, gelegen naast Het Park, tussen de Parklaan en de Westzeedijk. Deze verborgen groene parel heeft een rijke historie die wel 350 jaar terug de tijd in gaat. Zodra je het 18e eeuwse toegangshek van deze tuin betreedt ben je niet meer in het stadscentrum, maar bevind je je in een beschermd Rijksmonument, een stukje oase met een rijke verzameling flora en fauna. Loop rond en geniet van het groen, neem plaats op een bankje aan de vijver en lees even een boekje. Zo kom je echt even tot rust.

Of doe eens een (gratis!) street art tour en ontdek nieuwe muurschilderingen. Leuk om meteen jouw fotografie kunsten te verbeteren.

Het Park Rotterdam Iris van den Broek

Geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten dus, trotseer de regen! Maak er de beste herfstvakantie ooit van in Rotterdam Centrum.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
10 oktober 2023
Frontrunner