Als je uit wilt gaan Cultuur & Entertainment

Rotterdam is een mengelmoes van verschillende culturen. Dit zie je terug in alles: de restaurants, het uitgaansleven, de festivals, de kunst programmering, maar ook gewoon op straat.

Zo sta je algauw oog in oog met openbare kunst, zoals de mooiste muurschilderingen en sculpturen. Daarnaast is het weekend één groot feest en is er altijd wel iets te doen in Rotterdam, of het nou een tof muziekfestival is of een interessante filmvertoning, deze bruisende stad staat nooit stil.

Tentoonstellingen, musea en nog veel meer

Rondom Witte de Withstraat, een ware walhalla voor kunst fanaten, vind je toffe street art en kleine maar internationaal gerenommeerde galeries zoals MAMA en Kunstinstituut Melly. Kijk je ogen uit tijdens art performances en tentoonstellingen over hedendaagse kunst. Voor de bekendste musea zit je goed in het nabijgelegen Museumpark, waar ze allemaal op loopafstand van elkaar te vinden zijn. De Kunsthal, Het Depot, Het Nieuwe Instituut en het Natuurhistorisch Museum bieden allemaal fascinerende exposities voor jong en oud. Vergeet ook niet het Maritiem Museum te bezoeken; een echte must voor een havenstad als Rotterdam.

Uitagenda

Houd onze Uitagenda in de gaten voor toffe events in alle kleuren en maten, zoals de Wereldhavendagen, Rotterdamse Dakendagen, het Eendracht Festival en het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Tijdens IFFR veranderen opkomende en gevestigde filmmakers met hun artistieke films Rotterdam in een spannende filmstad.

Muziek

Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stad tijdens verschillende muziekfestivals, zoals het gratis Metropolis festival of North Sea Jazz festival met elk jaar weer grote namen zoals Alicia Keys en John Legend.

Meer #Cultuur & Entertainment
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement