Logo
Jong en oud bij I Jsvrij 2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 december 2022
Frontrunner

Het is ijskoud, het water in Rotterdam Centrum is bevroren, maar of je er op kan blijven staan is een andere vraag. Gelukkig zijn er een paar plekken waar je altijd kan komen schaatsen! Zelfs in Rotterdam Centrum.

IJvrij, Plein 1940

Op Plein 1940 schaats je om een van de beroemdste beelden van Rotterdam heen bij IJsvrij. Midden in Rotterdam Centrum vind je een gezellige schaatsbaan voor jong en oud, prachtig aan de Nieuwe Maas.

Klaar met schaatsen? Dan haal je een heerlijke kom snert of broodje Unox. Een warme chocomel kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ga lekker onderuit zitten met een dekentje en geniet van het winterse weer en het prachtige uitzicht.

Bij IJsvrij kan je ook terecht voor een potje curling, jeu de puk of ijshockey. Hieronder bestel je je tickets.

IJsvrij
Schaatsen aan de Maas
Knus bij I Jsvrij
Jong en oud bij I Jsvrij 3

Het dak van de Bijenkorf

Het dak van de Bijenkorf wordt deze winter omgetoverd tot een Zwitsers winterwonderland. De Bijenkorf werkt namelijk samen met Zwitserland Toerisme om ervoor te zorgen dat die knusse Zwitserse wintersfeer naar Rotterdam komt.

Op het dak kan je komen schaatsen, chocomelk drinken en genieten van het uitzicht. De baan is gemaakt voor professionele schaatsers en is van topkwaliteit. Het is synthetisch ijs, dat eruitziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen. Het is dus nog duurzaam ook!

Na de opening op 16 december ben je welkom om van het 'ijs' te komen genieten!

Glicebaan Bijenkorf Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

Net even buiten Rotterdam Centrum in Kralingen, vinden we Schaatsbaan Rotterdam. Je vindt er een 400 meter baan voor snelheidsduivels, een funbaan voor kids en een curlingbaan voor uhm... curlingers.

Vind je het net zoals veel mensen toch moeilijk om te blijven staan op dat ijs? Geen probleem! Bij Schaatsbaan Rotterdam neem je gewoon een schaatsles. Ook handig als je al goed kan schaatsen, maar je skills wilt verbeteren.

Schaatsbaan Rotterdam
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 december 2022
Frontrunner