Logo
Onder de sterren

Schaatsbaan op het dak van de Bijenkorf

Glicebaan Bijenkorf Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 december 2022
Frontrunner

Op vrijdag 16 december wordt het dak van de Bijenkorf Rotterdam veranderd in een sprookjesachtig verlichte wintertuin met een schaatsbaan. Een maand lang kan je er komen zwaaien en zwieren en warme chocomel drinken!

Zwitserse wintersfeer

Een schaatsbaan op het dak? Hoe cool is dat! De schaatsbaan kan gerealiseerd worden dankzij de samenwerking met Zwitserland Toerisme. Het dak van de Bijenkorf wordt voor de gelegenheid dan ook in Zwitserse wintersfeer aangekleed, met een overdekt terras waar hapjes en drankjes geserveerd worden.

De Rotterdamse Dakendagen, die zich inzet voor het optimaal benutten van de daken van de stad, was natuurlijk van de partij voor dit project. Daarnaast heeft het Nederlandse sportmerk voor vrouwen Goldbergh, dat dit seizoen een wintersportcollectie lanceert die geïnspireerd is op Zwitserland, o.a. gezorgd voor de kleding van de medewerkers op het dak. Dat zijn nog eens mooie samenwerkingen!

Duurzamer

Op 15 december om 17.00 uur wordt de glicebaan officieel geopend door de storemanager van de Bijenkorf Rotterdam Ronald Luyben en Armando Troncana, directeur Zwitserland Tourisme Benelux. Members van de Bijenkorf en een aantal andere genodigden mogen na afloop van de openingsact als eersten onder de sterren schaatsen op de 12 x 12 meter grote baan. Vanaf 16 december is de baan open voor bezoekers.

De baan is ontworpen voor professionele schaatsers en voorzien van topkwaliteit synthetisch ijs, dat eruit ziet en aanvoelt als echt ijs, maar waar geen energie en water aan te pas komen. Een duurzame baan dus!

Praktische informatie

De schaatsbaan onder de sterren is er van 16 december 2022 tot en met 13 januari 2023 en is dagelijks geopend van 12.30 tot sluitingstijd van de winkel. Toegang tot het dak kost 10 euro voor 45 minuten, inclusief huurschaatsen. Je eigen schaatsen zijn niet toegestaan op de baan.

Wil je niet schaatsen maar kom je toch even toekijken? Dat kan natuurlijk ook! Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding.

Kaartverkoop

Ben je member van de Bijenkorf? Dan krijg je al eerste toegang tot tickets! Kaarten worden verkocht via onderstaande link.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
6 december 2022
Frontrunner