Logo
Blikkie soep

Vier de vrijheid met de Rotterdam Vrijheidsmaaltijden

Tom Hilleges 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
25 april 2023
Frontrunner

Ook dit jaar wordt er weer volop gegeten en gekletst tijdens de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. De dag waarop we stilstaan bij de vrijheid en wat dat voor ons betekent.

Stilstaan bij onze vrijheid

"Een Vrijheidsmaaltijd is eigenlijk een maaltijd waarbij je samenkomt en gaat eten, waar je elkaar ontmoet en in gesprek gaat over vrijheid. Op de dag van 5 mei, Bevrijdingsdag, vieren we onze vrijheid en tijdens de maaltijden op die dag, stimuleren we mensen om het gesprek aan te gaan. Het hoeft niet per se over Bevrijdingsdag te gaan; je kan vrijheid ook als een breder begrip benaderen. Er zijn meer onderwerpen rondom vrijheid en wat dat voor mensen betekent. Op die manier begrijpen we elkaar een klein beetje beter, zijn we minder vreemd van elkaar en worden we verenigd. Dat is het doel." Deelt Geert van Emden, onderdeel van het Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden team.

Samen tafelen

Er zijn dit jaar maar liefst 100+ Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam waar je aan kunt schuiven. Met de traditionele Vrijheidssoep voor je neus, veranderen onbekenden in bekenden. Aan tafel schuiven kan bij plekken als de Kunsthal, BRUTUS, de Huidenclub, POING tot aan de Zonnebloem en de Bibliotheek van Rotterdam. Waar je ook graag komt, er staat een stoel voor je klaar.

Heerlijke Vrijheidssoep

Elk jaar is het aan een andere kok om van de Vrijheidssoep weer een heerlijke ervaring te maken. Dit jaar is het de beurt aan chef-kok London Loy, die met zijn Surinaamse roots is gegaan voor een maïssoep. Dit betekent een zoet, romig en spicey gerecht waar je je vingers (of soepkom) bij aflikt. Liever thuis een Vrijheidssoep eten? De soepjes zijn ook in blik te koop!

Benieuwd waar je dit jaar kan aanschuiven voor een goed gesprek en een lekkere kom soep? Bekijk het via de link hieronder!

Rotterdam Vrijheidsmaaltijd
Schuif aan bij een Vrijheidsmaaltijd en geniet van de soep en de verbinding.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
25 april 2023
Frontrunner