Logo
Blikkie soep

Vier de vrijheid met de Rotterdam Vrijheidsmaaltijden

Vrijheidsmaaltijden Kongsi Rosa Quist 05 mei 2023 001 min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
27 april 2024
Frontrunner

Ook dit jaar wordt er weer volop gegeten en gekletst tijdens de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. De dag waarop we stilstaan bij de vrijheid en wat dat voor ons betekent.

Stilstaan bij onze vrijheid

"Een Vrijheidsmaaltijd is eigenlijk een maaltijd waarbij je samenkomt en gaat eten, waar je elkaar ontmoet en in gesprek gaat over vrijheid. Op de dag van 5 mei, Bevrijdingsdag, vieren we onze vrijheid en tijdens de maaltijden op die dag, stimuleren we mensen om het gesprek aan te gaan. Het hoeft niet per se over Bevrijdingsdag te gaan; je kan vrijheid ook als een breder begrip benaderen. Er zijn meer onderwerpen rondom vrijheid en wat dat voor mensen betekent. Op die manier begrijpen we elkaar een klein beetje beter, zijn we minder vreemd van elkaar en worden we verenigd. Dat is het doel." Deelt Geert van Emden, onderdeel van het Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden team.

Vrijheidsmaaltijden Kongsi Rosa Quist 05 mei 2023 071 1 min
Vrijheidsmaaltijden Kongsi Rosa Quist 05 mei 2023 068 min

Samen tafelen

Er zijn dit jaar maar liefst 100+ Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam waar je aan kunt schuiven. Met de traditionele Vrijheidssoep voor je neus, veranderen onbekenden in bekenden.

Aan tafel schuiven kan bij plekken als de Kunsthal, BRUTUS, Theater Rotterdam, Wijkpaleis, de Zonnebloem en de Bibliotheek van Rotterdam. Waar je ook graag komt, er staat een stoel voor je klaar. Bekijk hieronder vijf leuke plekken om samen te tafelen!

Heerlijke Vrijheidssoep

Elk jaar is het aan een andere kok om van de Vrijheidssoep weer een heerlijke ervaring te maken. Dit jaar is het de beurt aan YouTuber, tv-presentator en kok Nick Toet. Je kent 'm misschien wel van de Taarten van Babel. Zijn soepje dit jaar is een overheerlijke tomatenoep gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

Dit jaar heeft kunstenaar Piet Parra zich wederom ontfermd over het ontwerp van het etiket. Een waar collectors item, die je wilt hebben!

Nick Toet Vrijheidssoep 2024 46 min
Vrijheidsmaaltijd AVL Mundo fotograaf Fleur8562 min
Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden
Rotterdam Vrijheidsmaaltijd
Schuif aan bij een Vrijheidsmaaltijd en geniet van de soep en de verbinding.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
27 april 2024
Frontrunner