Logo
Samen tafelen

5x Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam Centrum

Tom Hilleges
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
27 april 2024
Frontrunner

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar op 5 mei komt de stad samen om te tafelen en praten over de vrijheid. Dit gebeurt tijdens een Vrijheidsmaaltijd. Een prachtig initiatief waarin verbinding wordt gecreëerd en een belangrijk onderwerp wordt besproken.

Maar je vraagt je dan wellicht af, hoe doe ik mee aan zo'n maaltijd? Dat is gelukkig heel simpel! Een hele toegankelijke manier is om gewoon aan te schuiven bij een georganiseerde maaltijd. Hieronder delen we vijf leuke plekken in Rotterdam voor een Vrijheidsmaaltijd.

Grootste Vrijheidsmaaltijd XL

Deze Vrijheidsmaaltijd mag je niet missen! Samen met 250 andere Rotterdammers is dit namelijk de grootste die er dit jaar is. De middag wordt een spektakel, want met livemuziek, spoken word, een goede lunch én mooie verhalen maak je hier de ultieme Vrijheidsmaaltijd mee.

De Grootste Vrijheidsmaaltijd XL vindt plaats op het Grotekerkplein, van 12.30 tot 15.00 uur. Aanschuiven is gratis! Meld je aan via dit formulier.

Vrijheidsmaaltijden Kongsi Rosa Quist 05 mei 2023 001 min

Kunsthal x KunstKoppels

Met de Kunsthal als toplocatie vindt er hier op 5 mei een speciale editie van KunstKoppels plaats. Deze staat namelijk geheel in het teken van de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden.

Tijdens KunstKoppels ontmoet je iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Rondom de maaltijd bezoek je de tentoonstelling van Sylvie Fleury en ga je in gesprek over de kunst. Na afloop staat er voor alle deelnemers een kom Vrijheidssoep klaar in het Kunsthalcafé en is er ruimte om na te praten.

Het evenement start om 11.30 uur. Wil je je hiervoor aanmelden? Studenten en houders van een Rotterdampas of een Museumjaarkaart mogen gratis. Bekijk deze link voor tickets.

Kunsthal Rotterdam Ossip Ossip van Duivenbode

OASE

Wil je naast het genieten van de soep iets goeds doen voor de stad? Bij OASE vindt er een afvalprikwandeling plaats langs bijzondere plekken in de wijk. Daarnaast zal er een toffe showband optreden voor de nodige entertainment!

De lunch en wandeling vindt plaats van 11.30 tot 15.00 uur en kost €5 of een volle afvalzak. Meld je via deze link van OASE aan!

RUBATO in het Theater Rotterdam

Een creatieve insteek van de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. Want in RUBATO in het Theater Rotterdam verdiepen na de maaltijd een twintigtal jonge nieuwkomers zich in de rol van muziek in de kampen. Op basis van gesprekken en hun eigen ervaringen maken zij een voorstelling. Welke betekenis had muziek te midden van alle gruwelijkheid?

Het evenement vindt plaats van 17.30 tot 20.00 uur. De maaltijd is uiteraard gratis! Wil je een ticket voor de voorstelling? Die koop je via de website van Theater Rotterdam.

Witte de With Iris van den Broek
Theater Rotterdam vind je in de zijstraat van de Witte de Withstraat. Ideaal om de avond voort te zetten!

Bibliotheek Rotterdam

Voor een heerlijke lunch tussen 13.00 en 15.00 uur bij Bibliotheek Rotterdam mag je gratis aanschuiven! Ga met andere Rotterdammers in gesprek over wat vrijheid voor jou betekent, terwijl je omringd wordt door een toffe foto-expositie van Rosa Quist en Baraa Al Alem.

Check deze link voor meer informatie over de lunch.

Markt en bibliotheek Rotterdam
Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden
Meer Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam
Benieuwd welke Vrijheidsmaaltijden er nog meer zijn? Ontdek ze via onderstaande link!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
27 april 2024
Frontrunner