Logo
Schouwburg De Doelen Sophia van den Hoek
Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
12 december 2022
Frontrunner

Brrr, het is weer koud aan het worden. Maar dat mag de pret niet bederven in ons Manhattan aan de Maas. Er zijn namelijk heel veel leuke dingen te doen waar je het spontaan warm van krijgt! Lees gauw verder over activiteiten die je deze winter niet mag missen.

Altijd scoren bij de Doelen

Of je nou lekker wil genieten van een heerlijk jazzavondje, meegenomen wil worden door de prachtige geluiden van een Philharmonisch Orkest of tussen pareltjes wil snuffelen tijdens een vintage evenement: de Doelen is er voor je! Hieronder deel ik een kort lijstje met events die je (volgens mij) niet mag missen. Bekijk vooral de agenda van de Doelen om te kijken wat er nog meer voor goeds tussen zit.

  • 1-15 dec: the Jazz corner. Genieten van een avondje jazz en soul onder genot van een drankje. Wie wil dat niet?
  • 2 dec-30 jun: Maher’s kitchen. Syrische gerechten waar je lekker van kan smullen. Dit is niet zozeer een winter evenement, want chef Maher Al Sabbagh biedt zijn befaamde buffet wel een half jaar lang aan. Bekijk de exacte tijden op de website van de Doelen.
  • 17 dec: SciFi Kerst. Je leest het goed! Hoe ziet kerst er over 200 jaar uit? Marjolijn van Heemstra en Pynarello nemen je mee in een theatraal concert over de kerst van de toekomst.
  • 17 dec: Pretty girls like trap music. Voetjes van de vloer zonder geloer! Althans, geloer zal er zeker wel zijn als jij je dansmoves uit de kast haalt tijdens deze girls only party. Ik zei toch dat je het warm zou krijgen?
  • 22-23 dec: Notenkraker. Het Rotterdams Philharmonisch orkest speelt de sterren van de hemel en dat wil je niet missen.

Zoals ik zei zijn er talloze evenementen te vinden dus check it out!

Toch even genieten van de kou

Genoeg van binnen zitten? Geen probleem! Je kan namelijk lekker gaan schaatsen op Plein 1940. De schaatsbaan staat vanaf 15 december tot en met 8 januari helemaal tot jouw beschikking. Een kop warme chocolademelk erbij, schitterende lichtjes om je heen, leuker wordt het niet!

Of toch wel? Naast het reguliere schaatsen worden er namelijk ook curling competities gehouden en silent disco avonden! Neem gauw een kijkje op de website van IJsvrij en plan wat in met je vrienden!

I can show you the world…

Wel iets buiten het centrum, maar zeker een bezoekje waard. Bij FutureLand kan je namelijk aan boord stappen op hun ferry en jezelf laten verwonderen door de magische lichtjes. Deze vaartochten zijn er vanaf 4 december. Tijdens de vaartocht zal er een tourgids aanwezig zijn die je alle ins and outs vertelt van hetgeen waar je langs vaart.

Tip: ga eerst even een dikke winterjas scoren in het centrum, want het kan wat koud worden.

Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
12 december 2022
Frontrunner