Logo
Donner boekenweek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 april 2022
Frontrunner

Van 9 t/m 18 april is het de 87ste Boekenweek. Het thema van dit jaar? 'Eerste liefde'! Deze eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op Tweede Paasdag. En het boekenweekgeschenk? Dat is dit jaar geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.

Eerste liefde

"Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee."

Een prachtige omschrijving op Donner over een eerste liefde. Want dat is het thema van dit jaar tijdens alweer de 87ste Boekenweek.

Boekenweekgeschenk

Wie voor meer dan 15 euro Nederlandstalige boeken koopt krijgt dit jaar het boekenweekgeschenk. Een mooi cadeau, als je het ons vraagt, want dit jaar heeft Ilja Leonard Pfeijffer zijn zaligheid gestopt in Monterosso mon amour. Een ode aan de mensen die de wereld van de boeken levend houden, zoals boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers en organisatoren van lezingen.

Het boekenweekessay dit jaar is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld, genaamd Het warmtefort. Hierin neemt Marieke je mee naar de tijd van de basisschool, met daarin een belangrijke rol voor juffen en meesters.

Donner boekenweek interview
Donner boekenweekgeschenk

Meer boeken

Naast het boekenweekgeschenk en het boekenweekessay staan er natuurlijk meer boeken in het zonnetje. Bekijk hier bijvoorbeeld de tips van de Donner boekenverkopers als het gaat om hun eerste boekenliefde.

Daarnaast vind je wat mooie kortingen gedurende de boekenweek. Fictie, non-fictie, kookboeken en andere toptitels. Bekijk het overzicht van de leukste 'eerste liefde' boeken hier.

Heb jij Donner al bezocht?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 april 2022
Frontrunner