Logo
En de winnaar is...

De finale van de Red Bull Doodle Art 2023 in Rotterdam

Red Bull Doodle Art 2023 winner

Donderdag 23 maart was de grote finale van de Red Bull Doodle Art 2023 in kunstcentrum Roodkapje in Rotterdam. Een finale waarin de allerbeste 'doodlelaars' op een creatieve en kunstzinnige wijze zich konden uiten. En de winnaar? Dat is Jyoti Dhanpal!

Jyoti Dhanpal: ''Ik had niet verwacht dat ik zou worden uitgenodigd voor de National Final en als je dan ook nog eens wint, dat is heel bijzonder! Tijdens de World Final hoop ik veel andere artistieke mensen te ontmoeten en mijn artstyle verder te ontwikkelen.''

De Nationale jury bestond dit jaar uit Sioe Jeng Tsao, Dylan Hoogerwerf, Daniel Claessens en Sem Kuipers. Het was dan ook een unanieme beslissing toen ze voor de doodle van de 24-jarige Jyoti Dhanpal kozen. "Jyoti was voor ons zonder twijfel de winnares, omdat zij het contrast tussen donker en licht in haar doodle goed naar voren liet komen."

Red Bull Doodle Art 2023 judges
Red Bull Doodle Art 2023 visitors

Doodlen

Doodlen is een creatieve expressie waarbij je kleine tekeningetjes gedachteloos op papier zet. Je kan het zien als 'gewoon' gekrabbel, maar voor sommigen is het een vorm van kunst geworden. Om de hersenspinsels van studenten en andere creatievelingen wereldwijd een podium te geven organiseert Red Bull het wereldkampioenschap doodlen. De vijftien beste finalisten werden donderdagavond uitgenodigd in kunstcentrum Roodkapje in Rotterdam. Hun doodles werden geëxposeerd en beoordeeld door de Nationale jury.

Vertegenwoordiger voor Nederland

Het houdt hier niet op voor Jyoti. Want op 27 mei zal zij ons land vertegenwoordigen in de World Final in Amsterdam! Hier strijden de 61 beste doodle-kunstenaars ter wereld om de titel. De finalisten zullen dit jaar hun doodles omzetten in NFT’s (non-fungible tokens) op de blockchain. Zo maken zij kans om te worden geselecteerd als winnaar van Red Bull Doodle Art 2023.