Logo
Opera, muziek en theater

Bezoek het O. Festival in Rotterdam Centrum

O Festival 2023 c Leroy van Koolwijk min
O c Rosa Quist
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 april 2024
Frontrunner

Van 16 tot 26 mei is het weer tijd voor het O. Festival (voorheen de Operadagen) in Rotterdam. Dé plek als je houdt van opera, muziek en theater.

Tijdens O. worden makers en publiek uit binnen- en buitenland samengebracht. Elk voorjaar staat er een festival op je te wachten, met performances op gevestigde podia en toplocaties. Een vernieuwde vorm van opera, waar je wordt geraakt!

O. festival

Bezoekers kunnen weer tien volle festivaldagen de meest uiteenlopende voorstellingen bezoeken met de verhalende kracht van de zangstem als leidraad. Het festival begint met de wereldpremière van de GAIA-24 van Opera Aperta uit Oekraïne, gevolgd door de First Night: een programma met sneak peeks van producties die tijdens het festival te zien zijn.

Het programma

Het programma van het O. Festival is weer goed gevuld. Met meer dan 60 voorstellingen op 30 locaties door heel Rotterdam, is er keuze genoeg. Hieronder delen we een paar highlights van het O. Festival.

Over de Bogen

Een wandelconcert van 2 kilometer lang op de Hofbogen, in samenwerking met Rotterdamse Dakendagen. Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk componeert hiervoor nieuwe muziek en zang met verhalen van de bewoners rondom de Hofbogen, opgetekend door Merel Smitt en naar tekst vertaald door Corinne Heyrman.

Installatie Hooligan Art Community

In de Koopgoot kan men niet om de take-over van de Hooligan Art Community heen, met een installatie in een leegstaand winkelpand en pop-up performances.

FOR REAL

De theatrale radioshow FOR REAL van Andrea Voets / Resonate Productions over wat het betekent om ertoe te doen. Het publiek is te gast maar kan ook deelnemen in de radiostudio in de Arminiuskerk.

Steefs 0.2 Show

Steef de Jong is met Steefs O.2 Show ook dit jaar weer op het festival aanwezig. Steef neemt het publiek samen met Richard Groenendijk, Loes Luca, Anne-Marie Jung, Laetitia Gerards, Arturo den Hartog, het DoelenEnsemble en het Luxor Musicalkoor mee op een spiksplinternieuwe reis door Operetteland in het oude Luxor Theater.

Op de Kaap

Op de Kaap is dit jaar een intensieve samenwerking met Theater Walhalla. Hier zijn zes producties te bezoeken, waaronder de premières van In het Oog van de Orkaan (De Amazones), Kaatje Kooij’s Stand-up Show: De Musical (Kaatje Kooij) en Animal Farm (Flip Noorman). Op zaterdag 25 mei onthullen nieuwe muziektheatermakers hun werk en verzamelt een diverse groep makers zich voor een dag vol creativiteit.

Kortom, genoeg te ontdekken in het uitgebreide programma van het O. Festival.

O Festival 2023 c Rosa Quist min

Tickets

Er zijn verschillende type tickets om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een dagticket, waarmee je van vroeg tot laat kan festivallen en verschillende voorstellingen en concerten kan bezoeken. Liever een enkele voorstelling bezoeken? Dat kan met een los ticket.

Voor de echte liefhebbers zijn er de passe-partout tickets, waarmee je tien dagen langs naar alle voorstellingen kan.

O Festival 2023 c Rosa Quist min
O. Festival tickets
Koop je kaarten voor het O. Festival hier.
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 april 2024
Frontrunner