Logo
Avond vol romantiek

5x Date night in Rotterdam Centrum

Dometica concert laurenskerk rotterdam
Comedy Club Haug Maas Rotterdam Centrum
Frontrunner Anika Rotterdam Centrum
Geschreven door Anika Rasenberg
28 oktober 2022
Frontrunner

Op zoek naar een leuke date plek in Rotterdam Centrum? Bijvoorbeeld voor een avondje uit met je lief? Of wil je écht indruk maken op die leuke Tinderdate? Dan kun je in Rotterdam prima uit de voeten - ook tijdens de donkere dagen. Naast de vele restaurants en barretjes is er aan cultuur en entertainment geen gebrek.

Zie je door de bomen haast het bos niet meer? No worries, want als Frontrunner tip ik je graag een aantal van mijn favoriete plekjes voor date nights in Rotterdam Centrum. Een leuke avond is gegarandeerd!

Comedy Club Haug

Humor is belangrijk, right? Want je wilt graag kunnen lachen met je date. Dan is een bezoekje aan een stand-up comedy club bij uitstek geschikt om te checken of dat snor zit! Ook wanneer je al wat langer samen bent, kan een avondje écht lachen precies zijn wat jullie nodig hebben.

Aan de Boompjeskade zit Comedy Club Haug, direct aan de Maas. Elke week zijn er donderdag tot en met zondag (inter)nationale shows. Van aanstormende talenten tijdens open mic avonden, tot grote namen die een try-out doen, je ziet ze daar allemaal.

Echt een pluspunt vind ik hun table service. Dat betekent dat ze je drankje gewoon naar je toe brengen tijdens de show! Zo hoef je nooit bang te zijn dat je een goede dijenkletser mist.

Comedy Club Haug Maas Rotterdam Centrum

Cinerama

Deze date-klassieker mag niet in dit lijstje ontbreken: samen naar de bios. Misschien niet ideaal voor een eerste afspraakje, maar een prima optie als je iemand al wat langer kent.

Mijn favoriet in Rotterdam Centrum is het Cinerama Filmtheater, één van de oudste bioscoopzalen van de stad. En eigenlijk niet eens vanwege het reguliere filmaanbod, maar vanwege hun specials.

Zo is Cinerama elk najaar de thuishaven van het Wildlife Film Festival Rotterdam. De documentaires die tijdens het festival worden getoond, bestaan vaak uit prachtige natuurbeelden, zijn lekker luchtig en duren niet te lang. Perfect voor een avondje uit!

Zelf blijf ik na een film graag nog even plakken in de foyer, waar ook geregeld live muziek is. Dan is voor mij de avond echt compleet.

Extra tip: in de wintermaanden geniet je bij Cinerama bovendien van sprookjesachtige opera- en balletvoorstellingen die vanuit Londen's prestigieuze Royal Opera House live worden gestreamd - ook super date-waardig!

Cinerama filmtheater Rotterdam Centrum

Poing-Arcade

Meer zin in een doe-date? Reis dan terug in de tijd voor een avondje vol spelletjes. Op slechts 500 meter van Rotterdam Centraal zit Poing-Arcade (op de plek waar eerst BAR zat).

Zoals de naam al verklapt, het is een speelhal met alle classic games: Pandora’s Box, Pacman, Dance Dance Revolution, Pong, Catch the light, Airhockey, en veel meer!

Persoonlijk heb ik er een drankje (of vijf) voor nodig, maar je kunt elkaar eventueel aftroeven met een potje karaoke. Dus daag elkaar uit en ontdek op speelse wijze wat voor vlees je in de kuip hebt.

Extra uitdaging nodig? Stel er anders iets tegenover. Bijvoorbeeld dat degene die verliest een rondje trakteert, of thuis een huishoudelijk klusje moet doen. Mocht je onverhoopt verliezen, kop op! Het is immers maar een spelletje.

Poing-Arcade is woensdag tot en met zondag open van 2 uur ‘s middags tot 2 uur ‘s nachts. Aangezien je er ook kunt eten en drinken, zijn jullie er met gemak een hele avond zoet.

Poing arcade rotterdam
Poing arcade bar rotterdam

Laurenskerk

Take me to church zoals de zanger Hozier in zijn gelijknamige hit zingt. Want je verwacht het niet, maar de Laurenskerk is een prima date-locatie in Rotterdam.

En ik bedoel dan natuurlijk niet de zondagsmis (kan wel, ieder z’n ding). Er worden in de Laurenskerk namelijk regelmatig evenementen georganiseerd, zoals dansfeestjes en concerten.

Zelf heb ik laatst Domestica Rotterdam ontdekt en ik ben fan. Dit niet-alledaagse ensemble bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en spelen regelmatig in de Laurenskerk.

“Klassiek!?” Ja, maar geloof me, dit is zelfs voor niet-kenners (zoals ik) een magische ervaring.

In intieme sfeer wordt het operarepertoire onder handen genomen. De combinatie van de zang, akoestiek, locatie en de strijkers maakt het geheel een prikkeling voor je zintuigen. Dat wordt met zekerheid een avond om niet snel te vergeten!

Op de website van zowel de Laurenskerk als van Domestica Rotterdam kun je terugvinden wanneer het volgende optreden is.

‘In intieme sfeer wordt het operarepertoire onder handen genomen. De combinatie van de zang, akoestiek, locatie en de strijkers maakt het geheel een prikkeling voor je zintuigen.’
Anika Rasenberg
Dometica concert laurenskerk rotterdam

De Doelen

“In de Doelen hebben ze toch alleen maar klassieke concerten?” Welnee, ook voor jazz-, pop- en zelfs dansvoorstellingen ben je daar aan het goede adres.

Mijn persoonlijke favoriet voor een date night in Rotterdam Centrum? Dat zijn de filmvertoningen met live muziek. Terwijl de film op een scherm wordt geprojecteerd, brengt een orkest de filmmuziek tot leven. Trust me, de film ervaar je zo véél intensiever!

Van Harry Potter en Lord of the Rings tot zelfs Love Actually en National Geographic - verschillende soorten films zijn de revue al gepasseerd. Check hun website even om te zien wanneer de volgende is!

Na de voorstelling kun je nog gezellig even napraten met een borreltje in Stadsbrasserie Rotterdam dat in De Doelen zit. Een goede afsluiter van een date night vol indrukken.

De Doelen Schouwburg Rotterdam Centrum

Dat waren ze: mijn top 5 suggesties voor een date night in het centrum van Rotterdam. Het is natuurlijk heel persoonlijk, maar wellicht kun je er inspiratie uithalen! Er is ook zoveel in de stad te beleven. Hopelijk heb ik je hiermee op weg kunnen helpen en plan jij binnenkort een fijn avondje uit.

Wil je je speciale avond combineren met een romantisch diner? Bekijk dan eens de foodblogs van mijn collega-frontrunners onder de sectie eten & drinken. Hiermee maak je je date night helemaal af.

Frontrunner Anika Rotterdam Centrum
Geschreven door Anika Rasenberg
28 oktober 2022
Frontrunner