Logo
Fancy!

Luxe uiteten bij deze restaurants in Rotterdam Centrum

Heroine door Studio Unfolded
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 februari 2023
Frontrunner

Zin om jezelf of een geliefde te trakteren op een avond luxe dineren in Rotterdam Centrum? Bij deze luxe restaurants in Rotterdam Centrum ben je verzekerd van een unieke beleving, met vriendelijk personeel, een prachtig interieur en een explosie van smaak.

Restaurant Fitzgerald

Een beetje verstopt, maar heel centraal, ligt Restaurant Fitzgerald. En niet zomaar een restaurant, want Fitzgerald heeft een Michelin ster mogen ontvangen en gehouden sinds 2018. Een flinke prestatie, waarin ze keer op keer kwaliteit weten te leveren aan hun bezoekers.

Chef Michael Verhagen kookt hier de mooiste creaties, met een moderne, internationale twist. Neem plaats in het restaurant, de binnentuin, de private dining ruimtes of aan de bar en geniet!

‘Chef Michael Verhagen kookt hier de mooiste creaties, met een moderne, internationale twist.’
#RotterdamCentrum

Héroine

Het team van Héroine nodigt je graag uit om te komen genieten in het historische Industriegebouw. In deze grote open ruimte ervaar je eenvoud en luxe met de 5 of 7 gangen van de chef. Uiteraard met bijpassende wijnen. Het is een bijzondere ervaring, en het houten en rode interieur samen met de kunstwerken maken het af.

Heroine door Studio Unfolded
Heroine door Studio Unfolded 2

Amarone

Op de Meent staat Restaurant Amarone, een sterrenrestaurant waar je "u" tegen zegt. Door de luxe uitstraling van het interieur, met o.a. het op Japans geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en een open haard, voelt Amarone warm en romantisch aan.

In de keuken staat chefkok Jan van Dobben, wie inspiratie haalt uit de Franse en Japanse keuken. Gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama zorgt voor bijpassende wijnen bij de gerechten.

Amarone interieur Meent Rotterdam Adinda de Boer

FG Food Labs

François Geurds is geen onbekende naam in onze stad. Deze chef, die een Michelinster heeft weten te bemachtigen, opende jaren terug FG Food Labs. Een gastronomische reis die je niet snel zal vergeten. Wat het restaurant zo uniek maakt? De sfeer is fijn en informeel, en de gerechten zijn ware belevingen, voortgekomen uit verschillende experimenten uit zijn eigen smaaklaboratorium.

‘De sfeer is fijn en informeel, en de gerechten zijn ware belevingen, voortgekomen uit verschillende experimenten uit zijn eigen smaaklaboratorium.’
#RotterdamCentrum

Japanse Cuisine Yama

Gerechten die te mooi zijn om op te eten: die vind je bij Yama. Hiroaki Yamamoto staat hier aan het roer en houdt ervan om unieke, lokale ingrediënten te transformeren tot een uniek Japans gerecht. Zijn speciale ingrediënt? Dat is Daslook. Die zie je tevens terug in het logo van Yama.

The Millèn

In restaurant The Millèn kijk je uit op Rotterdam Centraal Station, een van de vele iconische bouwwerken in onze stad.

Er zijn genoeg redenen om The Millèn te bezoeken. Het zegt al genoeg dat het restaurant binnen slechts vijf maanden een Michelinster in de pocket had. De uitstekende service, de fijne ambiance, de hoogstaande culinaire gerechten door top chef Wim Severein en natuurlijk het uitzicht maken dit een echt sterrenrestaurant.

The Millen Rotterdam Emma Groenenboom

Geniet van een bijzondere avond bij een van deze luxe restaurants in Rotterdam Centrum!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
13 februari 2023
Frontrunner