Logo
Kijk je ogen uit

Restaurants met prachtig uitzicht in Rotterdam Centrum

Elvy nhow gastrobar 2
The Millen Rotterdam Emma Groenenboom
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
13 juli 2021
Frontrunner

In het centrum van Rotterdam, een stad met zo’n betoverende skyline, verwacht je natuurlijk wel restaurants met een goed uitzicht. Of je nou behoefte hebt aan een lekkere lunch, diner of uitgebreide borrel, als je er maar van kan genieten terwijl je uitkijkt op een mooi stukje Rotterdam.

Gelukkig hebben we goed nieuws. Er zijn er zeker wel een aantal Rotterdamse restaurants waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Van een rooftop bar met een 360 graden uitzicht tot een daktuin waar je heerlijk kan brunchen. Lees hieronder over restaurants waar jij je ogen uitkijkt!

Rooftop Fontein

Fontein, vernoemd naar de bekende Hofplein fontein die voor de deur staat, is een echte aanwinst voor de stad.

Romantisch avondje uiteten? Kom maar door. Op de Rooftop bar van Fontein drink je eerst een bubbelend drankje, terwijl je geniet van een 360 graden uitzicht over Rotterdam Centrum. Vervolgens ga je binnen aan tafel, waar je van achter grote ramen alle hoogbouw kan bewonderen, natuurlijk onder het genot van een uitgebreid vijfgangenmenu van de chef. Tussen de gangen door ben je vrij om het dakterras op te wandelen om de zonsondergang te bekijken met een drankje in je handen.

‘Op de Rooftop bar van Fontein drink je eerst een bubbelend drankje, terwijl je geniet van een 360 graden uitzicht over de stad.’
#RotterdamCentrum

The Millèn

Gevestigd in de Millenniumtoren in hartje Rotterdam, op de eerste verdieping van het Marriott Hotel, bevindt zich restaurant The Millèn. Vanaf je tafeltje kijk je zo door de plafondhoge ramen uit op Rotterdam Centraal Station, een van de vele iconische bouwwerken in onze stad.

Er zijn genoeg redenen om The Millèn te bezoeken. Het zegt al genoeg dat het restaurant binnen slechts vijf maanden een Michelinster in de pocket had. De uitstekende service, de fijne ambiance, de hoogstaande culinaire gerechten door top chef Wim Severein en natuurlijk het uitzicht maken dit een echt sterrenrestaurant.

Chefkok Wim Severein kookt met pure seizoensgebonden ingrediënten de prachtigste creaties en sommelier Bas van Beveren selecteert met zorg de wijnen die perfect aansluiten bij de gerechten.

The Millen Rotterdam Emma Groenenboom

Teds

Overheerlijke brunch gerechten eten mét een view, dat is wat je kan verwachten bij Teds All Day Brunch. Teds heeft in de zomer van 2021 het stokje overgenomen van Op Het Dak in het Schieblock. Vanaf deze groene DakAkker heb je een bijzonder uitzicht over de stad.

Op het menu staan ondere andere eieren op verschillende manieren klaargemaakt, zoals de klassieke Eggs Benedict. Of als je meer van de zoete ontbijtjes houdt kan je fluffy pannenkoeken bestellen. Een alcoholische versnapering erbij? Dat is helemaal niet gek bij Teds. Bij een katerige zondagsbrunch hoort natuurlijk een mimosa!

Teds All Day Brunch

Prachtig

Restaurant Prachtig heeft wel een heel bijzonder uitzicht. Direct aan de Maas, recht onder de Erasmusbrug kijk je vanaf hier uit op de Maas met de Willemsbrug, Kop van Zuid en natuurlijk de Erasmusbrug als iconische hoogtepunten.

Hier geniet je van het uitzicht onder het genot van een uitgebreide lunch, diner of borrel. Bestel een drankje erbij, zoals een verfrissende gin & tonic. Maak er meteen een uitje van en reis af naar Prachtig met de watertaxi en wandel na jouw bezoek over de brug om het eten weer te laten zakken.

Prachtig Dinsdag terras 2

Comedy Club Haug

Geen chique restaurant om uitgebreid te dineren, maar wel een gezellige plek met een geweldig terras. Als je bij Comedy Club Haug niet binnen zit om een hilarische show bij te wonen, dan kan je op het zonnige terras genieten van een cocktail en een waanzinnig uitzicht over de Maas. Perfect als pre-party voorafgaand aan de show, of op een rustige donderdagmiddag.

Club Haug terras 1
Club Haug terras 2

Gastrobar Elvy by nhow

Voor een waanzinnig uitzicht moeten we de hoogte in. En dat kan bij Elvy. In deze moderne gastrobar eet je heerlijke kleine gerechten die je kunt combineren of delen, terwijl je uitkijkt over de Maas. De perfecte locatie voor een onvergetelijke date of als je iets te vieren hebt, bijvoorbeeld.

Elvy nhow gastrobar 2
Elvy nhow gastrobar 1

Aloha

Reis vanaf Prachtig verder de Maasboulevard op richting de Esch en uiteindelijk kom je bij het gebouw van een oud (maar vertrouwd) zwembad. Veel Rotterdammers hebben nog veel herinneringen van de geweldige Wildwaterbaan in Tropicana. Dit waterparadijs heeft zijn deuren permanent gesloten in 2010, maar daarvoor in de plaats hebben we nu (onder andere) het geweldige restaurant Aloha!

Bijzondere borrelgerechten zoals Aloha’s oesterzwambitterballen, gebakken dumplings met kimchi en gerookte amandel of shared dining gerechten zoals de BBQ Bloemkool en Zeebaars Tartaar; culinaire hoogstandjes zijn er in dit restaurant genoeg.

En dan natuurlijk nog waar het in dit artikel omgaat: het uitzicht. Vanaf het oude buitenzwembad dat getransformeerd is in een terras kijk je uit over de Maas en de twee iconische Rotterdamse bruggen.

Aloha Weekends in Rotterdam

De Euromast

Het hoogste restaurant in Rotterdam kunnen we natuurlijk niet vergeten: de Euromast. Deze 185 meter hoge toren is niet alleen een echte eyecatcher van de stad, het biedt ook nog eens ruimte voor een restaurant met prachtig panoramisch uitzicht.

In het restaurant van deze uitkijktoren kan je terecht voor een brunch, lunch, high tea, high wine of diner. Ontzettend leuk voor een speciale gelegenheid, waarbij je niet alleen lekker eet, maar ook nog eens je ogen uitkijkt.

High Tea in Rotterdam bij de Euromast
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
13 juli 2021
Frontrunner