Logo
Rotonde Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
3 januari 2024
Frontrunner

Het is altijd leuk om op date te gaan met je geliefde. Op Valentijnsdag kun je alles uit de kast halen voor een romantisch etentje in Rotterdam Centrum. Waar je naartoe moet? Dat lees je hier!

Joelia

Restaurant Joelia, met de Rotterdamse sterrenchef Mario Ridder aan het roer, is gevestigd in het Hilton hotel op de Coolsingel. Dit fijne restaurant is uitermate geschikt voor een romantisch avondje op Valentijnsdag.

In dit Michelin-ster restaurant geniet je van de Franse keuken. Bestel iets van het à la carte menu of kies juist een vast menu met Mario's favorieten. Neem je er een wijnarrangement bij en wil je met de auto weer naar huis? Bij Joelia denken ze aan alles. Van te voren kan je namelijk een chauffeur reserveren die je in jouw eigen auto weer naar huis brengt.

Of misschien wil je een avondje uiteten combineren met een romantische overnachting? Via de website van Joelia kan je een kamer boeken tegen 20% korting. Zo maak je er echt een onvergetelijke avond van.

Héroine

Wil je indruk maken op je date? Dan is Héroine wat ons betreft een goede optie.

Gevestigd in het historische Industriegebouw, ervaar je in deze grote open ruimte eenvoud en luxe met de vijf of zeven gangen van de chef. Uiteraard met bijpassende wijnen. Het is een bijzondere ervaring, en het houten en rode interieur samen met de kunstwerken maken het af. Een perfecte avond voor een romantische date.

Heroine door Studio Unfolded
Heroine door Studio Unfolded 2

The Millèn

Dat The Millèn een romantisch restaurant is, valt niet te betwisten. Vanaf je tafeltje kijk je zo door de plafondhoge ramen uit op Rotterdam Centraal Station, een van de vele iconische bouwwerken in onze stad.

Er zijn genoeg redenen om The Millèn te bezoeken. Het zegt al genoeg dat het restaurant binnen slechts vijf maanden een Michelinster in de pocket had. De uitstekende service, de fijne ambiance, de hoogstaande culinaire gerechten door top chef Wim Severein en natuurlijk het uitzicht maken dit een echt sterrenrestaurant.

The Millen Rotterdam Emma Groenenboom

Amarone

Op de Meent staat Restaurant Amarone, een sterrenrestaurant waar je "u" tegen zegt. Door de luxe uitstraling van het interieur, met o.a. het op Japans geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en een open haard, voelt Amarone warm en romantisch aan.

In de keuken staat chefkok Jan van Dobben, wie inspiratie haalt uit de Franse en Japanse keuken. Gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama zorgt voor bijpassende wijnen bij de gerechten.

Amarone interieur Meent Rotterdam Adinda de Boer

De Euromast

Nog zo'n restaurant met een prachtig uitzicht. Waar anders kun je meer van Rotterdam genieten dan op de Euromast? In het restaurant van deze uitkijktoren kan je terecht voor een brunch, lunch, high tea, high wine of diner.

Neem je date mee voor een heerlijk meergangen menu en tuur daarna samen nog dromerig over onze stad. Glip samen naar het uitkijkplatform om even uit te waaien en geniet van een 360 graden uitzicht over de stad. Zo wordt het een avond om nooit te vergeten.

Extra leuk is dat je tijdelijk, van 31 januari tot en met 16 april 2024, de schilderijen van kunstenaar Femke Kock bewondert in het restaurant van de Euromast. Haar werk is geïnspireerd door pop-art, street-art en graffiti.

2018 Euromast12 Irisvanden Broek 1

Botanero

Liever geen uitgebreid diner, maar gewoon een hapje en drankje? Botanero is een ontzettend leuke date plek hiervoor! Een Botanero komt uit Latijns-Amerika en is een mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal in één. Dit is precies wat je hier dus kan verwachten.

Bij Botanero in Rotterdam kan je kiezen uit cocktails, verschillende bieren en wijnen, hapjes en gerechten om samen te delen. Dus drink samen een cocktailtje en geniet van een paar Zuid-Amerikaanse hapjes om het compleet te maken. Alles is hier altijd huisgemaakt met verse, lokale ingrediënten.

Botanero vind je op de hoek van de Mariniersweg en herken je al gauw door alle gezellige lampjes die over het terras hangen.

Botanero2

Restaurant Rotonde

Bij Rotonde eet je gerechten die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Het is een progressief restaurant en wijnbar, met lokaal bereide groenten, granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en meer. Zo puur mogelijk. Hierbij drink je natuurlijk een heerlijk glas van hun natuurwijn, om de romantische avond compleet te maken.

Rotonde vind je aan de Goudsesingel, een paar minuten lopen van het centrum.

Rotonde Rotterdam

Restaurant Jaq

Restaurant JAQ heeft een trendy interieur en een all day concept. Het bevindt zich in het Hilton hotel, dus ideaal als je een overnachting wilt plakken na een avond romantisch wijntjes drinken en gerechtjes delen.

Onze frontrunner Thijs ging speciaal voor ons langs en zijn eindoordeel is als volgt:

"JAQ weet positief te verrassen! Het leuke aan dit restaurant is dat er voor iedere gast wel iets bij zit. Zo kun je er een uitgebreide culinaire avond van maken wanneer je bijvoorbeeld voor het driegangen verrassingsmenu gaat. Maar is dit niet zo jouw ding, dan kun je natuurlijk ook even voor een burgertje langs komen om de avond ergens anders in het centrum voort te zetten."

Eend bij JAQ Rotterdam
Schol bij JAQ Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
3 januari 2024
Frontrunner