Logo
Bokaal2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 maart 2023
Frontrunner

Op zoek naar een bruisend café voor een gezellige middag of avond in Rotterdam Centrum? Dan is het wel belangrijk dat je er een vindt die aan jouw wensen voldoet.

Liever een klassieke bruine kroeg, of een hip upcoming café? Keuze genoeg in onze mooie stad. Daarom helpen we je graag een handje! In dit artikel 9x gezellige cafés in Rotterdam Centrum.

Sijf

Bier, Bourgondisch eten en een goede sfeer. Sijf is een echt 'bruin' café. Hier kom je om te genieten van Rotterdamse bitterballen, kip vleugeltjes en een sterk staaltje speciaalbier. Het café ligt ook wel aan de straat der bruine café's van Rotterdam Centrum: de Oude Binnenweg. En wist je dat Sijf in 2019 zelfs werd verkozen tot beste café van Nederland?

Melief Bender

Tsja, als een van de oudste café's van Rotterdam kan Melief Bender natuurlijk niet ontbreken. In 2021 sloeg het noodlot toe, het café moest sluiten door paalrot. Nu, na een renovatie van ruim een jaar, is het sinds januari 2023 dan eindelijk weer open. We kunnen dus weer genieten van heerlijke pilsjes, geweldige bitterballen en prachtige mensen in een heel, heel oud café dat weer 100 jaar mee kan.
Sijf interieur 10
Sijf
Bierboutique Rotterdam Centrum De Maas Meisjes
Bierboutique

Bokaal

Hier zit je heerlijk in het zonnetje op het terras of binnen lekker warm en knus. Bokaal is onder Rotterdammers echt een begrip en populair bij jong en oud. Hier geniet je van lekkere biertjes, cocktails en hapjes op een van de gezelligste locaties van Rotterdam: de Nieuwemarkt.

Van Zanten

Niet ver van Bokaal vind je Café van Zanten. Hier kan je de hele dag door borrelen en ook nog eens lekker eten. Het is enorm populair bij Rotterdammers. Dat komt niet alleen door de goede locatie en het terras in de zon, maar ook door de fijne sfeer die er hangt.

De Witte Aap

Bij De Witte Aap wordt er in het weekend namelijk tot in de late uurtjes gedanst. Daarnaast is het hier overdag ook prima vertoeven, dankzij de 17 bieren van de tap en 70 (!) op de fles. Wist je ook dat in 2009 de Witte Aap door Lonely Planet is uitgeroepen tot beste bar ter wereld?

Zwarte Schaap

Café Zwarte Schaap is zo'n 10 meter verwijderd van de Witte Aap, ook op de Witte de Withstraat dus. Hier is het doordeweeks het gezelligst van 16.00 tot 4.00 uur en in het weekend zelfs tot 5.00. Zit je er nou al vanaf 16.00 uur en krijg je stevige trek? Vrees niet! Hier serveren ze heerlijke royale hamburgers.

Bokaal2
Bokaal
De Witte Aap Rotterdam Centrum de Maas Meisjes
De Witte Aap

NRC

NRC, niet de krant, maar het Nieuw Rotterdams Café! Ook dit café vinden we midden op de Witte de Withstraat. De website van NRC luidt: first we eat, then we dance. Pakkend, tevens feitelijk correct. Hier kom je heerlijk eten en borrelen, waarna het restaurant plots verandert in een oergezellige dansvloer.

Wunderbar

Wunderbar is de Duits aangeklede bar met underground twist van WORM. WORM is een stichting voor avante garde en underground kunst, muziek en film. Bij Wunderbar proef je de bijzondere speciaal biertjes en underground cultuur van Rotterdam Centrum. Je vindt Wunderbar, uiteraard, op de Witte de Withstraat.

Bierboutique

Bij Bierboutique voel je je meteen thuis als je binnenloopt. Gouden wanden, statige bar, elegante tegelvloer, zachte fluwelen bekleding, subtiele verlichting en negentig soorten bier!

Maar wist je ook dat je hier heerlijk, toch betaalbaar kan eten? Neem bijvoorbeeld de beef tataki, heerlijke truffelrisotto of salade met tempura gamba's. Naast lekkere biertjes bestel je hier ook een hele rits aan sterke dranken en wijnen.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 maart 2023
Frontrunner