Logo
Erasmus Universiteit Chris Gorzeman

De Eurekaweek in Rotterdam, ook wel de grootste introductieweek die Nederland kent. Met duizenden studenten, verspreid over meerdere dagen, belooft het elk jaar weer een onvergetelijk festijn te worden.

De Erasmus Universiteit Rotterdam

Heb je gekozen om je studie te volgen aan de Erasmus Universiteit? Een goede keuze, want niet alleen bieden ze hier hoog aangeschreven opleidingen, de campus is volledig vernieuwd en biedt alle faciliteiten die je kan bedenken. Daarnaast is de campus dichtbij het centrum van Rotterdam, waardoor je al het moois wat onze stad te bieden heeft makkelijk kan ontdekken.

Tijdens de Eurekaweek kom je dan ook alles te weten over wat de universiteit te bieden heeft. Je bekijkt de verschillende faciliteiten en maakt kennis met de verenigingen die aan de universiteit verbonden zijn.

Erasmus Universiteit 1 Chris Gorzeman
Erasmus Universiteit 2 Chris Gorzeman

Het Eurekaweek programma

Gedurende vier dagen ga je samen met 15 andere studenten en jouw begeleider(s) het programma af. Allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten, en samen met jou aan een nieuwe studie beginnen. Een goed moment dus om vriendschappen te sluiten voordat de eerste lesdag plaatsvindt.

De week begint op maandag 21 augustus in Ahoy, waar de openingsceremonie zal plaatsvinden. Hierna reis je met je groepje en begeleider(s) af naar de Binnenrotte, waar je een hapje eet, om vervolgens de stad te ontdekken met een city game. 's Avonds staat er een mooi feestje in Maassilo op je te wachten, of kan je ontspannen met een avond lachen bij een comedy club.

Op dinsdag ga je de gehele dag de campus ontdekken, waarna er een cantus op je wacht in Rotterdam Ahoy. De woensdag tijdens de Eurekaweek staat in het teken van brunch en sport en op de donderdag sluit je de week goed af tijdens een festival met alle Eurekaweekgangers.

Rotterdam ontdekken

Tijdens de Eurekaweek zal je samen met je groep de stad goed verkennen, maar nog lang niet alles zal aan bod komen. Dat Rotterdam een fijne studentenstad is, is zeker. Want naast de mooie universiteit biedt het talloze leuke bars, restaurants, activiteiten en winkels om je vrije tijd goed te besteden. Om je op weg te helpen vind je via onderstaande button een guide die elke nieuwe student moet lezen!