Logo
Goede vibe en betaalbare prijzen

Leuke plekken voor studenten in Rotterdam Centrum

Coffeecompany Pumpkinbread Rotterdam min
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
14 juni 2023
Frontrunner

Wie heeft het niet meegemaakt? De muren komen thuis op je af en je wilt naar buiten maar je portemonnee is leeg... Een grote groep die hier het meeste last van heeft zijn studenten.

Tijdens mijn studietijd hielp het me altijd om af en toe naar een café te gaan, want een verandering van omgeving kan wonderen doen!

Bagels and Beans

Een van de beste bagelwinkels! Mijn aanrader: Orange Ginger Dream (hete sinaasappel met anijs en gember) en de Tuna melt Bagel.

De service is hier onverslaanbaar en de variatie is groot: je kunt kiezen tussen warme, koude, hartige of zoete bagels. Als geen van de bagels je aanspreekt, kan je ook gewoon een eigen bagel samenstellen. Het is een beetje zoals Subway - alleen met bagels in plaats van sandwiches. Ze verkopen ook salades en kleine desserts, ideal dus voor de afwisseling. Toen ik Bagels and Beans weer verliet, was ik vol en tevreden - voor minder dan € 10!

Beans Bagels Bagel Rotterdam min

Jazzcafé Dizzy

Dizzy is mijn favoriete bar tot nu toe. Het is de moeite waard om de website van het café te bekijken, want daar kun je snel alle aankomende evenementen zien die meerdere keren per week plaatsvinden. Ik kwam voor het eerst naar een jamsessie en hoefde als student slechts € 4,- entree te betalen. Als je zelf een instrument bespeelt, mag je aan het eind bij de band komen en meespelen op het podium. Het is altijd inspirerend om te zien hoe de muzikanten zich spontaan aan elkaar aanpassen!

Als je geen zin hebt om naar muziek te luisteren, kun je op andere dagen ook naar een stand-up comedy show. In ieder geval is de keuze aan evenementen zeer divers en is de toegang ofwel met korting voor studenten of over het algemeen gratis. De prijzen voor drankjes zijn ook goed te doen. Als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, vind je hier zeker wat je zoekt, want de bar is erg populair en tafels zijn schaars. Het komt wel eens voor dat mensen bij je aan tafel gaan zitten als er naast je plaats is. Dit maakt het heel gemakkelijk om een gesprek met nieuwe mensen te beginnen als je dat wilt.

Dizzy Window Rotterdam myviewrotterdam min

Coffee Company

Mijn aanrader bij een bezoek aan Coffee Company op het Eendrachtsplein: Spiced Pumpkin Cranberry Bread (veganistisch) en de caramel shortcake (glutenvrij). De consistentie van het pompoenbrood zit ergens tussen brood en cake - vochtig en bouncy, met heerlijke glazuur en pompoenpitten erop. De smaak lijkt erg op ontbijtkoek, maar dan wat milder en met pompoen erin. Het brood is erg lekker als kleine snack tussendoor.

De caramel shortcake doet me denken aan een gigantische Twix: een dun zandkoekje als bodem (lekker kruimelig) en daar bovenop een dikke, smeuïge en stevige karamellaag. En natuurlijk een koude, knapperige chocolade topping. De shortcake ziet er klein uit, maar is zo zoet en zwaar dat je al na een paar happen dik tevreden bent.

Het café aan het Eendrachtsplein is trouwens verdeeld over twee verdiepingen en heeft elk een andere sfeer. Op de eerste verdieping is bijna iedereen met zijn laptop aan het werk. Het liefst zit ik hier als ik een essay moet schrijven, want als je zoveel geconcentreerde mensen ziet, motiveert dat me altijd om zelf gefocust te blijven. De tweede verdieping is meer een lounge. Ik kom hier graag tussendoor om op de hoogte te blijven van aankomende evenementen (er zijn veel verschillende posters met informatie).

Coffeecompany Pumpkinbread Rotterdam min
Coffeecompany Shortbread Rotterdam min
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
14 juni 2023
Frontrunner