Logo
Erasmus Universiteit Chris Gorzeman
Dikke Mic Rotterdam Laura Siliquini
Bokaal2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
31 juli 2023
Frontrunner

Heb jij besloten om te gaan studeren in Rotterdam? Goede keuze! Rotterdam is een fantastische stad om te wonen, eten, drinken, shoppen, werken en natuurlijk studeren.

Onze stad is net wat anders dan die in de rest van het land. Waar in andere steden de typische grachten de stad sieren, zijn dat hier de wolkenkrabbers. Deze moderniteit brengt een hoop leuke voordelen met zich mee! Zo vind je hier de grootste winkels, meest hippe restaurants en tofste barren. Allemaal met het moderne, ruwe Rotterdamse randje.

Benieuwd welke plekken je als student niet mag missen? Lees dan snel verder.

Leuke restaurants voor studenten

Benieuwd naar leuke restaurants waar je voor een betaalbare prijs kan eten? De keuze is werkelijk reuze. Zo zit je altijd goed bij een lekkere ramen restaurant, zoals Ajisan op de Coolsingel. Maar ook voor lekkere pizza's - zoals de vierkante pizza's van Sugo - hebben we wat leuke tips verzameld.

Zoek je een plek waar je met een groep vrienden terecht kan? Probeer dan eens Ayla of Boca's. Tot slot nog een leuke tip als je van lekker eten en een biertje houdt: tap je eigen biertjes aan tafel bij Beers & Barrels!

Eten en drinken beers barrels central plaza
Tap je eigen biertjes bij Beers & Barrels
Sugo pizza min
Vierkante pizza's bij Sugo

Winkelen in Rotterdam Centrum voor studenten

Elk weekend komen de shop-toeristen weer van ver om naar de leukste winkels van het land te gaan. Zo hebben we hier natuurlijk een mega Zara, twee H&M's, een Urban Outfitters en een Weekday. Maar ook de populaire winkels zoals Stradivarius, American Eagle, Primark, TK Maxx en Miniso vind je hier.

Wat betreft schoenenwinkels en cosmetica zit je in Rotterdam ook prima. Shop bijvoorbeeld de leukste zeepjes en zalfjes bij LUSH of sla je slag bij onze grote Douglas aan de Lijnbaan.

Koopgoot bovenaanzicht 2 Koopgoot bovenaanzicht Guido Pijper
Lijnbaan Rotterdam Centrum

Studentenkorting in Rotterdam Centrum

Natuurlijk moet je als student soms aan je portemonnee denken. Een goede studentenkorting vinden in Rotterdam Centrum kan daarom enorm helpen. Niet alleen voor winkels, zoals Urban Outfitters of Monki, maar ook voor leuke activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat je met je studentenpas een dikke korting krijgt op een bezoek aan het Depot?

Depot Boijmans van Beuningen Ossip van Duivenbode
DR martens rek 2

Leuke café's om te studeren

Ben je het zat om op je kamer of in de Universiteit Bibliotheek te leren? Zoek dan eens een leuk cafeetje op, waar je met je laptop kan neerploffen en lekkere koffies, matcha's en brownies wegwerkt.

Een goede plek hiervoor is natuurlijk de welbekende Coffee Company aan het Eendrachtsplein, waar je met heerlijke cake en een huiselijke sfeer je essay binnen no-time hebt geschreven. Ook leuk is Anne & Max, aan de Korte Hoogstraat, of Served, waar ze overheerlijke koffie schenken.

Served Maas Meisjes
Cafe home Maas Meisjes

Leuke dingen om te doen

Student zijn betekent niet alleen studeren, voor ook heel veel genieten! Met zo'n stad als Rotterdam aan je voeten is geen weekend saai.

Wil je de avond goed beginnen? Probeer dan eens een leuke karaoke bar met je vrienden. Plezier gegarandeerd. Liever wat cultureels doen? Rotterdam staat bekend om haar musea. Een bezoekje aan een of meerdere hiervan is daarom zeker aan te raden. De meeste musea vind je op Museumpark, waar tevens de architectonische parel 'Het Depot' staat.

Wil je jezelf een rondleiding door de stad geven? Houd dan onderstaand artikel met 10 must-sees erbij, zodat je zeker weet dat je alle highlights van de stad hebt ontdekt!

Dikke Mic Rotterdam Laura Siliquini
Zingen bij Dikke Mic
Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut in Museumpark

Wijnen en biertjes doen

Is het vrijdagavond en wil je met je nieuwe vriendinnen aan de wijn? Er zijn genoeg plekken in onze stad waar je terecht kan. Ontdek hier de wijnbars in Rotterdam die onze Frontrunner Thijs aanraadt.

Meer van het bier? Geen probleem. Een gele rakker bestel je bijna overal, maar voor een lekker biertje en een leuke sfeer raden we onderstaande café's in Rotterdam aan!

9 W7 A0004 Vivianne Sanderse Photography Le Nordl Ouest klein
Wijntjes doen bij L'ouest
Sijf interieur 10
Een gezellig biertje bij Sijf
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
31 juli 2023
Frontrunner