Logo
Culinair avontuur

Leuke restaurants in Rotterdam Centrum

Interieur My Thai Son
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
1 mei 2023
Frontrunner

Voor iedereen die houdt van divers en lekker eten in een sfeervolle omgeving is Rotterdam Centrum de ideale plek. Hier vind je namelijk ontelbare restaurants met keukens vanuit de hele wereld.

Van wereldberoemde restaurants met Michelin-sterren tot gezellige eetcafés en bistro's, Rotterdam Centrum has it all. Of je nou van de Franse, Turkse, Mexicaanse, Indonesische, Nederlandse, Italiaanse, Spaanse of Vietnamese keuken houdt. Allemaal op een steenworp vind je ze in onze binnenstad.

Japanse restaurants

Perfect gekookte rijst, gevuld met verse vis, omhuld in een deken van knapperig zeewier. Ik heb het natuurlijk over sushi (een maki om precies te zijn). Het is echter een van de vele gerechten en hapjes dat de Japanse keuken rijk is, want er is natuurlijk nog veel meer om van te genieten. Heerlijke rijstgerechten, maar bijvoorbeeld ook de razend populaire traditionele ramen soepen; je smikkelt ze allemaal op bij de Japanse restaurants in Rotterdam Centrum!

Ontdek bijvoorbeeld de goddelijke ramen van Tensai waar ze de ramen, met vakkundige precisie en met passie, live in het restaurant maken. Of restaurant Yama, waar fine dining en Japanse cuisine samenkomen. Topchef Hiroaki Yamamoto doet er alles aan om zijn gasten een onvergetelijk diner te verzorgen.

Tensai ramen voorgerechtje
Tensai Ramen
Tensai ramen soep
Tensai Ramen

Indiase restaurants

Bij Indiaas eten heb je waarschijnlijk een heel duidelijk beeld. Maar eigenlijk is er niet echt iets als één Indiase keuken. Het Aziatische land met de op een na grootste populatie ter wereld heeft namelijk een gigantische culturele diversiteit. Dat merk je ook terug in de keuken, die van regio tot regio enorm verschild.

Zo kan een chefkok in een Indiaas-Rotterdams restaurant gespecialiseerd zijn in de rijke en romige curries en tandoori-gerechten uit het Noorden van India, waar een ander juist gespecialiseerd is in de zuidelijke keuken, waar rijst en viscurries populair zijn.

Misschien wil je juist wel al die verschillende culturen uit heel India proeven. Dat kan bij restaurant 91Spices, waar het menu vol staat met gerechten van het noorden tot het zuiden van India. Als je opzoek bent naar streetfood uit de grote steden, check dan Atithi. Hier eet je gerechten die je op de straten van India op elke hoek vindt, maar in Nederland nauwelijks verkrijgbaar zijn.

91 Spices Indian restaurant Rotterdam
91Spices
Atithi Rotterdam
Atithi

Turkse restaurants

Turkije: het land met een rijke en duizenden jaren oude cultuur en een passie voor lekker eten. In Nederland wonen zo'n vierhonderdduizend mensen van Turkse afkomst, waarvan er vijftigduizend in de havenstad wonen. Niet gek dus, dat je hier genoeg plekken vindt waar je heerlijke Turkse specialiteiten bestelt.

Heb je bijvoorbeeld zin in een Turkse lunch of ontbijt? Kom dan langs bij een zaak als Simit Sarayi, waar je geniet van de lekkerste traditionele simit broodjes en andere lekkernijen. Behoefte aan wat proteïne om stevige trek de das om te doen? Dan kan je met de döner kebab van Mac el Aviva je hart ophalen, terwijl je in het zonnetje uitkijkt op de Markthal.

Simit Sarayi
Simit Sarayi
Simit Sarayi 3
Simit Sarayi

Thaise restaurants

Een explosie van smaken en geuren. De Thaise keuken, die soms best spicy kan zijn, is geweldig. Kenmerkend voor de Thaise keuken zijn de invloeden uit tal van andere Aziatische landen zoals China, Indonesië en India. Zo eet je in de Thaise keuken bami, mie en glasmie. Wie van een smaakvolle soep houdt, gaat een Thais restaurant geweldig vinden.

Voor authentieke Thaise gerechten is My Thai Son een goede optie, terwijl je voor streetfood hapjes perfect terecht kan bij AliceThai Streetfood.

Mythaison kaengkhiaowwaan
My Thai Son
Interieur My Thai Son
My Thai Son

Vietnamese restaurants

De Vietnamese heeft, zoals niet iedereen weet, veel invloeden uit de Franse keuken. Zo eet men hier bijvoorbeeld belegde stokbroodjes (Banh Mi). Met goede smaakpapillen en een beetje kennis van Aziatisch eten ka je ook de Thaise en Chinese keuken zoals Gỏi bò Thái en Banh Bao terugproeven in Vietnamese gerechten.

Rotterdam Centrum telt een paar heerlijke Vietnamese eetgelegenheden. Zo kent iedere Rotterdammer de beroemde snacks van Mama Hong kraampjes. Op de Pannekoekstraat zitten twee heerlijke Vietnamese restaurants die je eigenlijk gewoon allebei zou moeten proberen: Pho-Hanoi en Boguette.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
1 mei 2023
Frontrunner