Logo
Op wereldreis

Turkse restaurants in Rotterdam Centrum

Street art en Bazar restaurant Iris van den Broek
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
3 maart 2023
Frontrunner

Het barst in Rotterdam Centrum van de smaken en de Turkse mag hier zeker niet bij ontbreken. Van een heerlijke lunch met simit of pide tot smaakvolle rijstgerechten met Turkse thee en baklava toe. De Turkse keuken is een genot voor elke smaakpapil.

Gelukkig vinden we in Rotterdam Centrum aardig wat Turkse eethuizen, grillrestaurants en bakkers. Hieronder een handig overzicht om je de goede kant op te sturen!

Simit Sarayi

Opzoek naar een lunch of een lekker tussendoortje? Bij de Turkse bakkers van Simit Sarayi ben je ongetwijfeld aan het juiste adres. Ze hebben zich daar gespecialiseerd in het maken van, jawel, Simit!

Simit is een knapperig, traditioneel, ringvormig broodje bedekt met sesamzaadjes. Het is het lekkerst met boter, kaas, jam of olijven.

Ook voor andere heerlijke traditionele Turkse broodjes en hapjes is Simit een paradijs. Wat trouwens ook belangrijk is, is om niet te vergeten een heerlijk kopje Turkse thee of koffie te nemen. Zo maak je je Turkse ontbijt of lunch helemaal af.

Simit Sarayi
Simit Sarayi 2

Cigkoftem

Wat de Turkse keuken kenmerkt is, naast een fantastische verscheidenheid aan zoetigheid, het grillen van heerlijke vleesgerechten. Nu steeds meer mensen er voor kiezen om vegetarisch of zelfs veganistisch door het leven te gaan, wordt het dus echt tijd dat er een veggie alternatief komt.

Dat is precies wat ze bij Cigkoftem ook hebben gedacht. Cigkofte (dus zonder m aan het einde), is een traditioneel Turks gerecht gemaakt van rauw vlees, bulgur tarwe en verschillende soorten pittige kruiden. En dat rauwe vlees, is dus heel makkelijk te vervangen!

In de Markthal haal je een heerlijke vegetarische kofte en cigkofte op een pide, een pita of een lahmacun. In plaats van rauw vlees wordt er tomatenpuree, walnoten en rode linzen gebruikt. Natuurlijk, smaken verschillen, maar veel mensen die niet vegetarisch zijn verkiezen de vegetarische variant boven de originele cigkofte!

Munzur

Met de eeuwenoude geschiedenis van Turkije is er ook een eeuwenoude keuken, die nauw verbonden is met het sociale aspect. Want, is er iets te vieren? Dan is het tijd voor lekker eten. Die gezelligheid en gastvrijheid willen ze bij Munzur overbrengen. Aan de Schiekade schuif je aan voor een overheerlijke maaltijd.

Mac El Aviva

Tussen de Laurenskerk en de Markthal in vinden we de Hoogstraat. Een bruisende plek in Rotterdam vol met leuke winkeltjes en restaurants uit verschillende culturen. Een daarvan is Mac El Aviva.

Hier ben je aan het juiste adres als je zin hebt in heerlijke Döner kebab, op een terras in de zon met uitzicht op de Markthal, aan een van de meest bruisende straten van Rotterdam!

Bazar

Naast het heerlijke eten bij Bazar, kijk je ook je ogen uit dankzij de fantastische inrichting. In dit bijzondere pand op de Witte de Withstraat weten ze een mooie sfeer te creëren die op weinig plekken wordt geëvenaard.

De keuken van Bazar wordt gekenmerkt door zijn verscheidenheid aan culturen - een echte wereldkeuken dus. Toch vormen vooral de Midden-Oosterse, Noord-Afrikaanse en Turkse keuken de basis. Neem bijvoorbeeld een Turkse sigara böregi als voorgerecht en als hoofdgerecht een heerlijke Marokkaanse couscous.

De positieve hysterie die er bij Bazar heerst is niet meer weg te denken uit Rotterdam. Al tientallen jaren is dit een van de meest kleurrijke restaurants in de stad. Zeker een bezoekje waard dus!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
3 maart 2023
Frontrunner