Logo
Pizza-party!

De Maas Meisjes tippen hun favoriete pizzeria's

Little Italy pizza Rotterdam Centrum De Maas Meisjes
Michelle de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
3 mei 2022
Frontrunner Eten & Drinken

Wie houdt er nu niet van een heerlijk belegde pizza? Wij in ieder geval wel! Sowieso is de Italiaanse keuken één van onze favorieten. Vandaag delen we onze favoriete plekken om te genieten van een lekkere pizza.

Denk aan de traditionele Italiaan, maar zeker ook betaalbare plekken (handig voor de portemonnee). Smullen maar!

O’Pazzo

Dit authentieke Italiaanse restaurant is te vinden aan de Mariniersweg. Het is van binnen best groot en toch zit het hier bijna altijd vol. Daarnaast hebben ze ook een heerlijk terras om te genieten van het zonnetje en het lekkere eten dat ze hier serveren.

O’pazzo is wel echt één van mijn favoriete restaurants wanneer het om Italiaans eten gaat. Het restaurant is opgedeeld in twee delen: de pizzeria en het gedeelte om uitgebreid te genieten van verschillende Italiaanse gerechten.

Mijn favoriete pizza hier? De pizza O’pazzo. Deze pizza is belegd met prosciutto di parma en mascarpone crème. Het fijne aan dit restaurant is dat je er van tevoren kunt reserveren, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje. En geloof me, dat wil je!

Opazzo Mariniersweg Rotterdam Centrum

Café Stalles

Café Stalles is geen traditionele Italiaan, maar wel een heel fijn plekje op de Nieuwe Binnenweg om goedkoop pizza te eten. Het is een pizzeria en café in één. Ik kom hier al jaren en vind dit een fijne plek om ongedwongen te genieten van een pizza. Je eet hier in de sfeer van de bruine kroeg - of heerlijk op het terras - een lekkere pizza in combinatie met een heerlijk koud biertje (of wijntje).

Stalles heeft meer dan 22 verschillende pizza’s op het menu, dus er is voor ieder wat wils. Er zijn opties met vlees, vis of vegetarisch. Ook hier heb ik natuurlijk een favoriet, namelijk de pizza gamba. Belegd met gamba’s, rode ui, knoflook en peterselie.

Heb je even geen zin in pizza? Ze serveren ook lekkere pasta’s en borrelhapjes.

Stalles Pizza Rotterdam Centrum de Maas Meisjes

Little Italy

Dé Italiaanse supermarkt van Rotterdam is toch echt Little Italy. Hier koop je de lekkerste verse pizza’s, lasagnes, kaasjes en vleeswaren. Daarnaast is de verse kruidenboter ook echt een aanrader: fantastico! Alles voor een heerlijke Italiaanse borrelplank bij jou thuis en dat ook nog eens voor een mooi prijsje.

Ze staan bekend om hun overheerlijke pizza's. Deze zijn echt vergelijkbaar met de pizza's in Italië. Je kan de pizza’s half afgebakken meenemen, zodat je ze in de avond thuis alleen nog even in de oven hoeft te stoppen.

Little Italy vind je aan de Lombardkade, om de hoek van de Meent. Mocht je dus in het centrum van Rotterdam zijn, dan is het zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan deze fijne zaak.

Little Italy pizza Rotterdam Centrum De Maas Meisjes

La Pizza

Ook een must visit in Rotterdam is La Pizza. Naast hun locatie in het centrum hebben zij nog een vestiging in Blijdorp. Op maandagen zijn beide vestigingen gesloten, maar de rest van je week kan je hier terecht.

La Pizza is een gezellige zaak om met vrienden of familie tijd door te brengen. Hier geniet je van heerlijke pizza’s, maar ook antipasti’s en dagelijks wisselende Italiaanse specialiteiten. Het fijne hier is dat je pizza’s in twee verschillende formaten kan bestellen, zodat je de antipasti niet aan je voorbij hoeft te laten gaan als je een kleine eter bent.

De pizza die ik hier het liefst bestel: pizza con spinaci, ricotta e pancetta. Maar eigenlijk vind ik het lastig kiezen, want ik heb hier nog nooit iets op wat ik niet lekker vond!

‘Het fijne hier is dat je pizza’s in twee verschillende formaten kan bestellen, zodat je de antipasti niet aan je voorbij hoeft te laten gaan als je een kleine eter bent.’
Michelle van De Maas Meisjes

Nog meer restaurant inspiratie nodig? Check dan ook dit artikel met de favo restaurants van De Maas Meisjes.

Michelle de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
3 mei 2022
Frontrunner Eten & Drinken