Logo
Eetsmakelijk!

Verwarmende ramen in Rotterdam Centrum

Ajisan
Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
1 november 2022
Frontrunner

Heerlijk opwarmen tijdens een regenachtige dag met een kom ramen? In Rotterdam Centrum zijn er een aantal plekken waar je deze overheerlijke Japanse soep eet.

Deze ramen soep bestaat uit vier elementen: bouillon, noedels, tare (een smaakbasis) en verschillende toppings. De oorspronkelijke versie is vaak gebaseerd op varkensbouillon, maar je ziet steeds meer en meer kip of vegetarische bouillons voorbij komen.

Ik heb drie spots in het centrumgebied bezocht en deze voor je beoordeeld. Ik consumeer niets van de varken, dus mijn review berust zich op de kip en vega opties.

Tensai Ramen

Nét naast de Coolsingel vind je Tensai Ramen. Ik begin bij dit restaurant, omdat dit mijn favoriet in de stad is. De noedels worden hier vers bereid, wat het extra aantrekkelijk maakte om eens een kijkje te nemen. 'Een kijkje nemen' bleek ook letterlijk het geval te zijn, dankzij hun open keuken concept. Ik raad je dan ook zeker aan om aan de bar te gaan zitten, zodat je lekker mee kan kijken naar hoe de chef zijn magie uitvoert.

Ramen heeft verschillende soorten soepen. Zo kan je voor een heldere soep kiezen of juist een troebele. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een heldere soep, maar ik koos dit keer toch voor een dikkere soep. De Tan Tan Men Ramen sprak mij vooral aan omdat het woordje ‘spicy’ in de omschrijving genoemd wordt, waar ik niet zonder kan. De ramen deed mij denken aan een soort Laksa (Maleisische soep) vooral door de pinda’s en koriander. Erg lekker!

Niet geheel onbelangrijk is het uitlichten van de karaage kip en de zeewiersalade. Deze gerechten bestel ik vaak bij Japanse restaurants en ook hier vond ik ze wel érg lekker. Vooral de gefrituurde karaage kip had een bijzonder lekkere smaak en proefde niet te vettig.

Tensai
Ramen bij Tensai
Hinoki
Ramen bij Hinoki

Hinoki

Iets dichterbij de Koopgoot vind je Hinoki. Ik heb dat eigenlijk altijd al een fijn plekje in het centrum gevonden. Je ontsnapt even van alle chaos rondom de Goot en Blaak en vind jezelf in een sereen zijstraatje waar je lekker geniet van een ramen.

Ik ben hier alleen voor een soep gegaan, want ik had niet zo heel veel trek. Wil je vegetarische bouillon? Dat staat gelukkig duidelijk uitgelicht op de menukaart. Elke andere optie is namelijk gemaakt van varkensbouillon. Deze keer koos ik voor de Karaage Miso Ramen. Het is qua smaak iets milder dan Tensai en een hele goede optie voor een verwarmende lunch of diner.

Ajisan
Een snelle lunch bij Ajisan

Ajisan Ramen

Dit is werkelijk een plek waar ik altijd alleen maar langsliep. Nooit eerder had ik erover nagedacht hier te eten, tot ik een keer wilde lunchen met een vriend en we niet heel veel tijd hadden.

Van alle ramen die ik gehad heb is het niet per se de beste, maar het is zeker een goede optie om even jezelf op te warmen tijdens een herfstachtige of winterachtige winkeldag! De locatie is perfect en de service is heel snel. Ik nam hier de Chicken Shoyu Ramen en die was lekker en ruim voldoende voor een 'snelle' lunch. Ook goed om te weten is dat de de kip die zij serveren halal is. Daarnaast hebben ze spaarkaarten, waarbij je met een volle kaart een gratis ramen kiest!

Dimple
Geschreven door Dimple Sokartara
1 november 2022
Frontrunner