Logo
Magisch

Kom kijken: de kerstboom voor het Stadhuis gaat aan!

Stadhuis Rotterdam sneeuw kerst Guido Pijper
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 december 2023
Frontrunner

Ook dit jaar kunnen we weer de imposante kerstboom voor het Rotterdamse Stadhuis bewonderen. Wil je erbij zijn als deze wordt ontstoken? Kom dan op vrijdag 8 december om 18.00 uur naar het Stadhuis.

Zoals altijd zal onze burgemeester Ahmed Aboutaleb de lichtjes ontsteken. Dit doet hij samen met kinderburgemeester Dominique. Een magisch kerstmoment, waar je absoluut bij wilt zijn!

Kerst in het centrum

Voor het ultieme kerstgevoel ben je op 8 december om 18.00 uur welkom op de Coolsingel. Naast het ontsteken van de kerstboom door burgemeester Aboutaleb, wordt er door het scholenkoor van ZangExpress gezorgd voor Christmas carols. Ook is er een mini-Christmasconcert van de Rotterdamse stadsbeiaardier Richard de Waardt, dat begint om 17.00 uur.

Kerstconcert in het Stadhuis

Stadsorganist Adriaan Hoek zal om 17.00 uur starten met een Christmas Sing-a-long concert. Super leuk om samen met je kinderen bij te wonen. Het concert duurt driekwartier, en vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. Toegang is helemaal gratis, maar aanmelden is wel aangeraden, omdat er een beperkte capaciteit geldt in de Burgerzaal.

Stadhuis Rotterdam sneeuw kerst Guido Pijper
Meezingen!
Meld je aan voor de Christmas sing-a-long

Duurzame boom

Leuk om te weten is dat er na is gedacht over de herkomst van de mega kerstboom. Deze is namelijk op een duurzame manier gekweekt en ook nog eens verlicht met energiezuinige LED-lampjes.

Zodra het 2024 is en we geen oliebol meer kunnen zien, wordt de boom op een milieuvriendelijke manier weggehaald. Zo worden er van de stam planken afgezaagd die later weer gebruikt kunnen worden en worden snippers van de boom gebruikt voor looppaden in bossen en natuurgebieden.

Stadhuis Claire Droppert
Een magisch Rotterdam Centrum!

Kom kijken!

Wil jij bij dit magische moment aanwezig zijn? Wees welkom en kom op 8 december voor 18.00 uur naar het Stadhuis. Fijne kerst!

Benieuwd wat er nog meer te beleven is deze winter in Rotterdam Centrum? Bekijk de volledige winterprogrammering via onderstaande button!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 december 2023
Frontrunner