Logo
Krachtig vrouwencircus

Bezoek Circusstad Festival 2024 in Rotterdam

FOTO CIRCUSSTADJONA HARNISCHMACHER

Van 1 t/m 5 mei vindt alweer de elfde editie plaats van Circusstad Festival in Rotterdam! Dit jaar met het thema 'Krachtig vrouwencircus', waarin meer dan de helft van de ruim honderd circusartiesten vrouwen zijn.

Het meest toonaangevende circustheaterfestival van Nederland trok vorig jaar zo'n 37.500 bezoekers. Ook dit jaar staan er mooie performances op je te wachten op o.a. het Schouwburgplein, in Theater Rotterdam, de Doelen en het Luxor Theater.

Krachtig vrouwencircus

Met zoveel getalenteerde vrouwen belooft het een krachtig vrouwencircus te worden. Artistiek directeur Menno van Dyke vertelt dat vrouwen ook op hedendaagse circusfestivals nog vaak minder vertegenwoordigd zijn. Van Dyke: "Circusstad draait dit om door dit jaar een ruime meerderheid aan vrouwelijk artiesten te presenteren met voorstellingen die die door vrouwen zijn geregisseerd en die feministische thema's aansnijden."

Een goed voorbeeld is 'Raven' van het Berlijnse trio Still Hungry. De uitdagingen van het moderne moederschap staan centraal in deze spannende en humorvolle voorstelling. De vrouwelijke 'touch' beheersen ook de dames van Aloft uit Chicago, een niet te missen hoogtepunt voor de hele familie en een bijzonder innovatieve en magische circusbeleving.

Ook leading lady Diana Rodrigues treeft met haar eigen productie op in een van de tenten op het Schouwburgplein met twee knotsgekke gitaristen in Circ'Olé.

Circusstad Gala

Het Circustad Gala is terug! Circusstad Festival presenteert de tweede editie van deze bijzondere circusavond op 3 mei. Op het snijvlak van traditie en moderniteit presenteren ze de helden van het hedendaagse circustheater voor één avond op Rotterdams grootste theaterpodium.

Daarmee neemt het Circusstad Gala een unieke positie in. Nergens anders zie je innovatieve prijswinnende acts en scènes uit de mooiste hedendaagse circusvoorstellingen samen in één programma.

Gratis het plein op

Circusstad Festival vindt dit jaar plaats op het Schouwburgplein en in de culturele instellingen er omheen, zoals Theater Rotterdam, de Doelen en Luxor Theater. Ook zijn er optredens bij het Maritiem Museum en in de Laurenskerk.

Om het Schouwburgplein staat geen hek. Dat betekent dat iedereen welkom is om een hapje of drankje te komen doen, deel te nemen aan een circusworkshop of kaartjes te kopen voor de voorstellingen ter plekke.

Ben jij erbij?

FOTO CIRCUSSTADJONA HARNISCHMACHER
Circusstad Festival 2024
Lees meer over Circusstad Festival en koop je tickets!