Logo
Impact nights Rotterdam Ahoy
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 maart 2024
Frontrunner

Zet dinsdag 4 juni in je agenda! Dan staat Rotterdam Ahoy in het teken van Impact Night, een gloednieuw evenement dat duizenden bezoekers samenbrengt om impact te maken op diverse maatschappelijke thema's.

Het wordt een onvergetelijke avond met optredens van internationale ster Rita Ora en Nederlandse artiesten zoals Son Mieux en Kraantje Pappie. Daarnaast kan elke bezoeker direct zelf impact maken in de unieke Impact Zone.

Impact Zone

De Impact Night draait natuurlijk helemaal om impact maken op de wereld. Meteen wanneer je binnenkomt begint het hiermee, in de Impact Zone. Hier bundelen diverse organisaties, waaronder WWF, KRO-NCRV, MindUS, Danspaleis en JoinUS hun krachten om elke bezoeker direct te betrekken bij verschillende activiteiten. Denk aan initiatieven rondom eenzaamheid, klimaat, gelijke kansen, mentale gezondheid en diversiteit. De Impact Zone is overal in Ahoy te vinden en biedt een unieke kans voor bezoekers om zelf direct impact te maken. Mede dankzij de Impact Zone vinden er alleen al gedurende de avond 300.000 impactmomenten plaats en dat is pas het begin.

Impact Night draagt bij aan:

  • Vergroening: Met elk verkocht ticket wordt 1 euro gedoneerd aan het vergroenen van schoolpleinen.
  • Betere mentale gezondheid: Met de Impact Night start een positieve golf van een betere mentale gezondheid onder jongvolwassenen en het verminderen van eenzaamheid onder deze doelgroep.
  • Beter onderwijs: Impact Night zorgt ervoor dat meer jongeren in Nederland beter onderwijs ontvangen.

Sterren op het podium

Tijdens Impact Night zal de wereldberoemde Rita Ora het podium betreden. Maar ook artiesten van eigen bodem, zoals Son Mieux, Kraantje Pappie en Numidia betreden het podium.

Ook Derek Otte, de bekende Rotterdamse spoken word artiest, zal tijdens de Impact Night het podium betreden. Derek Otte, wiens wortels diep in Rotterdam liggen, zal spreken over de kracht van het individu om verandering teweeg te brengen. Het voorprogramma wordt verrijkt in samenwerking met de Rotterdamse organisatie Quardin. Quardin biedt een platform aan jongeren om met elkaar aan ieders talent te werken. Vanuit Quardin treden twee opkomende Rotterdamse artiesten op, Vlins en Laura Yasmin. Deze lokale talenten nemen het publiek mee in een waanzinnige show en zullen natuurlijk hun bekende hit ‘Stemgeluid’ ten gehore brengen.

Young Impact Night Banner Static min

Bekende hosts

De hosts van de avond zijn allesbehalve van ondergeschikt belang: zij brengen weliswaar geen muziek, maar wel belangrijke, impactvolle boodschappen. Onder meer Kris Kross Amsterdam voorman Yuki Kempees en presentatrice Gwen van Poorten geven vorm aan de avond door onderwerpen en standpunten aan te kaarten die ogen zullen openen. Kortom, een avond vol spektakel die je niet wilt missen!

Impact Nights show credits Nathan Reinds

Praktische informatie Impact Night 2024

Impact Night vindt in 2024 voor de allereerste keer plaats op dinsdag 4 juni in Rotterdam Ahoy van 20:00 tot 22:30 uur.

Datum: dinsdag 4 juni 2024
Tijd:
inloop 18:30 uur, voorprogramma 19:30 uur en grote show 20:00 uur
Locatie: Rotterdam Ahoy
Kaarten: Kaarten zijn te koop vanaf €20,- via Ticketmaster.

Meer informatie
Ga naar de website van Impact Night!
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 maart 2024
Frontrunner