Logo
Kinderen in de Groentekraam Villa Zebra 2
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
19 november 2023
Frontrunner

Een dagje naar een museum kan enorm leuk én leerzaam zijn voor kinderen, en in Rotterdam zijn er genoeg interessante kindermusea! Je ontdekt ze hieronder.

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum in Rotterdam ontdek je de maritieme geschiedenis van Rotterdam. De tentoonstellingen van het Maritiem Museum zijn ontworpen om zowel jong als oud aan te spreken, met hands-on ervaringen die de maritieme wereld tot leven brengen!

Voor de jongere bezoekers is er Professor Plons: een speelse kennismaking met de maritieme wereld. Hier kunnen ze spelen én leren met en over schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden.

Andere leuke familietentoonstellingen zijn de Offshore Experience en Zeemonsters. Breng ook zeker een bezoekje aan de Museumhaven met schepen en kranen en sinds deze zomer zijn er prachtige werkplaatsen in de Leuvepaviljoen.

Tijdens je bezoek aan het Maritiem Museum, hoef je je als volwassene ook zeker niet te vervelen. Bijzondere tentoonstellingen en rondleidingen leren je alles over de maritieme geschiedenis en de rol van Rotterdam daarin. Dit maakt een bezoek aan het museum een leuke ervaring voor elke leeftijd!

Kinderen Ontdekken De Maritieme Wereld Bij Professor Plons Fred Ernst

Villa Zebra

Villa Zebra is hét kindermuseum van Rotterdam. Hier kun je met heel het gezin genieten van interactieve tentoonstellingen en installaties, originele kunstworkshops en elke twee weken een Klooi-of Voorleesmiddag.

Peuters en kleuters kunnen in Villa Zebra zelf op onderzoek uit gaan in de permanente kunstinstallatie ZELF!. Ontdek groenten en insecten in De Groentekraam, vind je weg door de jungle op Het Eiland en klim op het podium van Circus Gibra.

Je vindt Villa Zebra op een prachtige locatie aan het water op de Kop van Zuid.

Kinderen in de Groentekraam Villa Zebra 2

Het Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum staat en hangt vol met allerlei diersoorten: vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en ga zo maar door. Ook bijzondere fossielen hebben een plekje gekregen in een eigen tentoonstelling.

De verzameling van het museum is immens en is daarom een museum waar je echt wat kan leren. Met de wisselende tentoonstellingen word je ook steeds opnieuw verrast.

In de schoolvakanties organiseert het museum vaak themaspeurtochten, workshops of andere activiteiten. En heb je iets bijzonders gevonden? Dan ga je naar het Natuurspreekuur. Genoeg te doen in het Natuurhistorisch Museum.

Natuurhistorisch museum vooraanzicht 2016 Ossip van Duivenbode jpg

Wereldmuseum

In dit prachtige museum in het Scheepvaartkwartier, op de hoek van de Willemskade en de Veerhaven, maak je kennis met een indrukwekkende Rotterdamse collectie. In totaal bestaat deze collectie uit ruim 83.000 objecten met voorwerpen die vanaf de 19e eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht.

Op woensdagmiddag, zaterdag en zondag ben je welkom op de Superstraat! Kinderen gaan op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes. Ze kunnen rondkijken in Aga's toko en haar helpen met de boodschappenlijstjes te scannen. De Superstraat doe-expo is leuk voor groep 3 tot en met 8.

Dat was 'm! Ontdek nog meer leuke activiteiten met kinderen via de link hieronder.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
19 november 2023
Frontrunner