Logo
Pannenkoekenboot Rotterdam
Miniworld Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 juli 2024
Frontrunner

Het is vakantie en dat moeten we vieren! Als je zin hebt in een leuk dagje met de kids zijn er in Rotterdam genoeg kindvriendelijke activiteiten. Een dagje naar het museum, Rotterdam in het klein bewonderen of, hup, de Maas op met de Pannenkoekenboot. Lees hieronder onze tips!

Het is handig om voor onderstaande activiteiten vooraf een kaartje te kopen of een tijdslot te reserveren. Neem even een kijkje op de website voor openingstijden en meer informatie.

1. Maritiem Museum

In het Maritiem Museum ga je op reis door ons maritieme heden en verleden en ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Het museum biedt tal van leuke en leerzame tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden.

Een favoriet van velen is de permanente kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons'. Hier leren kinderen spelenderwijs over de haven en maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten per schip over de wereld vervoerd worden.

Andere leuke familietentoonstellingen zijn de Offshore Experience en Zeemonsters. Breng ook zeker een bezoekje aan de Museumhaven met schepen en kranen en sinds deze zomer zijn er prachtige werkplaatsen in de Leuvepaviljoen. Dit is geschikt voor alle leeftijden.

Kinderen Ontdekken De Maritieme Wereld Bij Professor Plons Fred Ernst

2. Villa Zebra

Villa Zebra is hét kindermuseum van Rotterdam. Hier kun je met heel het gezin genieten van interactieve tentoonstellingen en installaties, originele kunstworkshops en elke twee weken een Klooi-of Voorleesmiddag.

Peuters en kleuters kunnen in Villa Zebra zelf op onderzoek uit gaan in de permanente kunstinstallatie ZELF!. Ontdek groenten en insecten in De Groentekraam, vind je weg door de jungle op Het Eiland en klim op het podium van Circus Gibra.

Je vindt Villa Zebra op een prachtige locatie aan het water op de Kop van Zuid.

Kinderen in de Groentekraam Villa Zebra 2

3. Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is een overdekte miniatuurwereld van Rotterdam waar voor iedereen wel wat te beleven valt. Ga op reis en ontdek polderlandschappen, moderne en historische architectuur en natuurlijk de grootste miniatuurhaven van Europa. Alles is verrassend gedetailleerd!

In de ochtend komt alles tot leven: de treinen, de vrachtwagens... alles is in beweging. In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten, dus voor je het weet is het alweer nacht en fonkelen duizenden lampen in het donker.

Een super leuk gezinsuitje om meer te leren over onze stad in het klein!

Miniworld Rotterdam

4. Kids Marina

Zin om het water op te gaan? Dan is Kids Marina in Leuvehaven, achter het Maritiem Museum, een goede optie.

In deze geweldige waterattractie staan kinderen zelf aan het roer en kunnen zij de bootjes besturen. Een super leuke manier om meer te leren over de haven en haar functies en vaartuigen. Er zijn verschillende type boten te vinden: een brandweerboot, politieboot, containerboot, rondvaartboot en een havendienstboot.

Elke vaartocht duurt 15 minuten. De modelbootjes worden aangedreven door elektromotoren en zijn eenvoudig te besturen door de kinderen. Natuurlijk mogen de ouders ook mee als passagiers!

Kids marina Rotterdam

5. Pannenkoekenboot

De Pannenkoekenboot moet elk kind een keer bezocht hebben; een echte Hollandse belevenis dat leuk is voor heel het gezin. Stiekem vinden de volwassenen de pannenkoeken ook gewoon hartstikke lekker!

Aan boord is een uitgebreide pannenkoekenbuffet met keuze uit spek-, appel- en naturel pannenkoeken, die je vervolgens zelf kan beleggen. Terwijl je smult van de pannenkoeken, verken je Rotterdam met een boottocht over de Maas.

Pannenkoekenboot Rotterdam

6. Bezoek de Kijk-kubus

De Kubuswoningen zijn en stukje bijzondere achitectuur in Rotterdam. Wat ze zo bijzonder maakt, zijn de ongewone vormen. Het lijkt wel onmogelijk om erin te wonen, maar niks is minder waar. De kubussen bestaan uit 38 woningen en 13 bedrijfskubussen, waar je met een beetje creativiteit en aanpassingsvermogen heel leuk kunt vertoeven.

Ga samen met de kids de Kijk-kubus in en ervaar hoe een Kubuswoning er van binnen uitziet!

Kubuswoningen bovenaanzicht ️ Ossip van Duivenbode

Waar neem jij de kinderen mee naartoe?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 juli 2024
Frontrunner