Logo
Geen sterren diner
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
23 december 2023
Frontrunner

Bezoek op 19 en 20 januari de allereerste editie van het showcase festival Snowkwartier in het Hoogkwartier! Tijdens deze twee dagen wordt het vrolijke Hoogkwartier omgetoverd tot cultureel en culinair walhalla voor jong en oud om de highlights van deze bruisende wijk in de spotlight te zetten.

Geen sterren diner

De feestelijke opening van het festival begint met het Geen Sterren Dinner, verzorgd door de Rotterdamse top restaurants Rotonde, Héroine, Old Scuola en by Jarmusch. Voor slechts €22,50 geniet je van heerlijke gerechten in walking dinner stijl onder de sterrenhemel in het Achterkloosterpark, terwijl de heaters je warm houden.

De avond wordt feestelijk afgesloten op de dansvloer met de silent disco. Op zaterdag zal de Hermes House Band zijn klassieke hits ten gehore brengen in het Achterkloosterpark, onder het genot van een glas glühwein en andere (warme) versnaperingen.

Voor iedereen wat te beleven

Dankzij een bomvolle activiteitenkalender, is er voor iedereen wat te beleven tijdens Snowkwartier. Koop van te voren kaarten voor de verschillende tours. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de Rotterdamse geschiedenis? Loop dan een geschiedenistour met gids Paul Groenendijk. Ben je meer van de kunst&cultuur? Duik dan in de kunst van het Hoogkwartier met Garage Rotterdam, de bedrijfscollectie van Het Industriegebouw en veilinghuis Vendu.

Juist op zoek naar culinaire hoogstandjes? Er wordt een speciale strippenkaart voor alle culinaire hotspots uit de wijk aangeboden. Ook aan de creatieveling wordt gedacht; gedurende de dag zijn er schilderworkshops bij Gerstaecker Harolds voor jong en oud.

Snowkwartier
Snowkwartier 2

Samen sterk in de wijk

Dat het festival echt voor iedereen is, blijkt uit het feit dat voor het eerst sinds tijden ook het Leger des Heils een open huis zal hosten voor buurtgenoten. Ook de op- en afbouw van het festival wordt in samenwerking gedaan met het Leger des Heils. Om ook buurtbewoners te laten participeren, wordt er een vrijmarkt georganiseerd. Buurtbewoners kunnen zich kosteloos inschrijven voor een vrijmarkt, waar ze hun eigen marktkraam kunnen inrichten met spullen of diensten. Daarnaast zal tijdens het festival de Gemeente Rotterdam in overleg gaan met de bewoners, om in 2024 de speeltuin van het Achterkloosterpark vernieuwen.

Snowkwartier 2
Meer informatie
Overige informatie en kaarten voor Snowkwartier
Poster 01
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
23 december 2023
Frontrunner