Logo
Stacii Samidin Rotterdam Street Culture Week
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 augustus 2022
Frontrunner

Van 3 tot 11 september is de Street Culture Week weer terug in Rotterdam. Organisaties trekken samen op om street culture nadrukkelijk op de kaart te zetten en toegankelijker te maken voor het grote publiek. Rotterdam is dé street culture stad van Nederland en dat wordt gevierd.

Ook in Rotterdam Centrum is er tijdens de Street Culture Week van alles te doen. Van exposities tot hiphop festivals en beatbox kampioenschappen. In dit artikel een greep uit de te gekke events die op het programma staan!

Hiphop bij Festival Downtown

Bij de Street Culture Week mag hiphop natuurlijk niet ontbreken. Rotterdam zit bomvol muzikaal talent dat zich steeds vaker een weg naar de top van de charts weet te banen. Een goed voorbeeld daarvan is rapper Kevin. De geboren Crooswijker mocht zich in 2021 de meest gestreamde artiest van Nederland noemen!

Om het Rotterdamse hiphop succes te vieren worden grote namen uit de Rotterdamse en Nederlandse scene uitgenodigd voor een spektakel op het iconische Willemsplein (vlak voor de Erasmusbrug) bij Festival Downtown. Er is aandacht voor zowel de gevestigde orde als nieuw talent. Om 14:00 wordt er afgetrapt door Levels met Rotterdams talent in de vorm van rapper GEEL, die als producer furore maakt onder de naam Yellow. Het feestje wordt voortgezet door Jonna Fraser en zijn band The Lions.

Ook ADF Samski, een 22 jarige rapper uit Rotterdam Noord die in korte tijd enorme naamsbekendheid wist te winnen met overtuigende teksten en funkie samples in zijn beats komt langs. De avond wordt afgesloten door (wie anders dan) Kevin en zijn band the Animals.

Een te gek feestje dus dat je als hiphop liefhebber niet kan missen!

Het NK beatboxen in Bird

Het wordt een epische strijd in Club Bird. Op een steenworp van Rotterdam Centrum vindt the Dutch Beatbox Battle, het officiële NK beatboxen plaats. Nederlandse beatboxers strijden met elkaar voor de titel Dutch Beatbox Champion.

Op 10 augustus val je stijl achterover van de meest ingewikkelde en swingende beats die de beatboxers met alleen hun lichaam weten te produceren! Een internationale jury zal bepalen wie zich 's lands beste beatboxer van 2022 mag noemen.

Mini-expo bij het Centraal Station.

Rotterdam Centraal is tijdens de Rotterdam Street Culture Week het podium voor een mini-expositie van fotograaf en filmmaker Stacii Samidin. Zijn voortdurende levenswerk genaamd Societies is een serie foto's en films van mensen die worden onderdrukt, een minderheid zijn of een onorthodoxe levensstijl hebben.

Met zijn werk hoopt Samidin op een verschuiving van het individuele en collectieve bewustzijn. Dit doet hij door de stemmen van de ongehoorde te verheffen door middel van film en fotografie.

Stacii Samidin Rotterdam Street Culture Week
Stacii Samidin Rotterdam Street Culture Week 2

Heel Rotterdam

Ook buiten het Centrum is er veel te doen tijden de Street Culture Week. De wijk Feijenoord fungeert al jaren als een belangrijke plek binnen de street culture met te gekke evenementen als graffiti festival ALL CAPS. Tijdens RSCW 2022 is de wijk dan ook een belangrijk gebied met toffe evenementen. Check dus zeker het volledige programma!

Murals Rotterdam Street Culture Week

Kom langs in Rotterdam Centrum voor de fijnste snufjes straatcultuur van 3 tot 11 september!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
24 augustus 2022
Frontrunner