Logo
Drijvend kunstatelier

Cultuurschip ‘Lorin’ legt aan in Rotterdam

Lorin cultuurschip buitenaf Rotterdam

In augustus vaart de Zwitserse kunstenares Anmari Mëtsa Yabi Wili met haar opvallende cultuurschip 'Lorin' over de Rotterdamse wateren voor Lorin's Promenade 2021. Vanaf het dek geeft ze bijzondere live performances en lichtshows, te zien vanaf de kade.

Zodra het schip is aangemeerd in Rotterdam, kun je haar drijvende atelier bewonderen en genieten van tentoonstellingen, concerten en kunstevenementen, geïnspireerd op de magie en het levenswerk van de wereldberoemde illusionisten Siegfried en Roy.

Lorin lichtshow dek Rotterdam

Traktatie voor de zintuigen

Pianist, componist, beeldend kunstenares en performer Anmari Mëtsa Yabi Wili en haar groep getalenteerde artiesten en muzikanten, presenteert spektakels van licht, muziek, geluid en magie. Het publiek wordt na zonsondergang getrakteerd op een onvergetelijk spektakel.

De voormalige laadruimte van het schip is door Anmari omgedoopt tot 'Cargo Space Gallery', waar 'Cargo Space Concerts' worden gegeven, met optredens van pianoduo’s en kunstzinnige, minimalistische muziek met veel improvisatie.

Daarnaast is er in de boot een geluid en visuele installatie te bewonderen door Anmari en Adrian Laugsch. Anmari's muziek, optredens en kunstwerken zijn normaal gesproken in culturele centra van Europa, India en Noord- en Zuid-Amerika te zien. Een aantal werken zijn tijdens Lorin's Promenade op het schip te bewonderen en te koop.

‘Het publiek wordt na zonsondergang getrakteerd op een onvergetelijk spektakel.’
#RotterdamCentrum
Lorin muziek performance Rotterdam

Cultuurschip ‘Lorin’ in Rotterdam

Op het scheepsdek van de Lorin, een schip van bijna 45 meter lang, worden tijdens de vaart live performances gegeven die te zien zijn vanaf de kade. In Rotterdam vaart de Lorin langs de Binnenhaven, Nieuwe Maas, Willemsbrug, Erasmusbrug en Hotel New York.

Speciaal gecomponeerd voor de Lorin is er live muziek, een sopraan, en een verteller. Het samenspel van licht, muziek, zang en verhaal, maakt de Lorin een indrukwekkende levende sculptuur die zich langzaam een weg door het donkere water baant.

Een internationale line-up

Anmari's gezelschap bestaat uit internationaal gerenommeerde artiesten. Muziektalent Adrian Laugsch, een Duits-Pools componist, artiest en geluidskunstenaar, componeerde de muziek voor de performances. Zo ook Mikael Szafirowski, een Finse gitarist en componist, en de bass baritone, Robert Koller, die jarenlange ervaring in de wereld van concerten en opera's heeft.

Pianist Daniel Lorenzo is een fervent interpreteerder van hedendaagse muziek en wel onderlegd kamermusicus, en Anmari's pianoduo partner. Ook Nederlandse Nora Mulder, onderdeel van improvisatiegroep van Mikael Szafirowski, is Anmari's pianoduo partner voor de minimalistische muziekshow.

Charismatische spreker, verteller, acteur en zanger Max Waldmann maakt het ensemble compleet, en Alice Rossi, een Italiaanse operazangeres, zorgt voor de magische tonen met haar betoverende stem.

Lorin perfomance Rotterdam

Eerbetoon aan Siegfried & Roy

Lorin's Promenade 2021 is een eerbetoon aan het legendarische Duits-Amerikaanse illusionisten-duo Siegfried & Roy. De carrière van deze bijzondere showmannen spande meer dan veertig jaar waarin zij circusliefhebbers betoverden met hun charisma en hun bijna bovennatuurlijke illusionistische voorstellingen.

Anmari en haar artiesten gebruiken de theatrale magie van Siegfried & Roy als inspiratiebron voor hun voorstellingen.