Logo
Weelde zonneschijn JEROEN ROEST 3
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
25 augustus 2022
Frontrunner

Zaterdag 10 september is het dan zover: de eerste editie van het Weelde Festival in Rotterdam gaat van start. Een etmaal lang kunnen Weelde gangers zich wanen in een Walhalla van lekker eten en goede muziek.

Er is tijdens het festival van alles te doen. Een markt, een oogstfeest, een muzikale draaimolen, VR-experience en natuurlijk heel veel performances. In die 24 uur dus geen tijd om je te vervelen!

24 uur lang cultuur en entertainment

Je kan een ticket halen voor 's nachts of 's middags, maar voor mensen die houden van een after party is het mogelijk om een ticket te halen voor het hele etmaal. Voor het eerst in de drie jarige geschiedenis van Weelde wordt het hele terrein gebruikt!

Dat is volgens Weelde een hele opgave omdat er op tien verschillende plekken van alles gebeurt en er samen wordt gewerkt met veel organisaties. Weelde gaat dan ook niet voor een paar grote hoofdacts, maar kiest voor een divers en afwisselend programma.

Weelde zonneschijn JEROEN ROEST 3
Weelde draak ding JEROEN ROEST 6

Line-up

''Weelde is met zijn vele concepten op elke dag en op elk moment anders, maar tijdens het Weelde Festival komt alles samen en kun je alles ervaren in een avontuur zonder einde.'' luidt de website van Weelde. Dat is dan ook in de line-up terug te zien. Kunst- en muziekcollectief FOMO komt 'de blauwe zaal' 24 uur (!!) lang voorzien van knallende dance muziek. Daarnaast wordt er gedanst in een bus en natuurlijk vindt het oogstfeest plaats in de moestuin.

Bij het Poolcafé kan je overdag terecht voor een skate competitie en 's nachts wordt deze omgetoverd tot een chill area. Het Poolcafé wordt voorzien van een DJ met chille muziek en verbluffende visuals.

Op het terrein is er nog de mogelijkheid om te werken aan je festival look. Kom langs bij Stay Classy Tattoo voor een te gekke tatoeage of check Roffa Gems en laat je tanden glimmen. Bij Weelde kan alles!

Line Up
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
25 augustus 2022
Frontrunner