Logo
Nieuwe expo Lijnbaan!

'Rotterdam beweegt' door Conform Cox

Conform Cox rotterdam beweegt Lijnbaan vitrines
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
4 maart 2022
Frontrunner

Leuk nieuws! Er is weer een nieuwe expositie opgeleverd in één van de drie vitrines op de Lijnbaan. Titel van de expositie is 'Rotterdam beweegt' en is gemaakt door illustrator en animator Conform Cox (Cox Janssens). Lees meer over deze expo hieronder!

'Lijnen langs de lijn'

In de vitrine zijn vier grote tekeningen te bewonderen van de serie 'Lijnen langs de lijn'. Deze heeft Cox getekend in 2019, toen zij aan het werk was als de stadstekenaar van Rotterdam. Hiervoor bezocht zij o.a. verschillende sportclubs en wedstrijden. In deze serie zie je dan ook vooral veel groepssport.

Andere wereld

De wereld veranderde door de pandemie en zo kwam Cox op het idee om individuele sporters in de stad in beeld te brengen door middel van animaties. De buitenruimte kreeg in tijden van lockdown een andere, meer intensieve, functie dan voorheen. Binnensporten werden waar mogelijk naar buiten verplaatst, wedstrijden en teamsporten mochten een tijd niet meer. Zo werd de openbare ruimte in de stad één grote speelplaats.

Kijken in de lijnbaan vitrine

Bewegende gebouwen

Daarom zie je door de kijkgaten, aan de andere kant van de vitrine, animaties waarin niet alleen de sporters, maar ook de gebouwen in de stad bewegen, een verwijzing naar de nieuwe mogelijkheden die bewoners hebben ontdekt. Conform Cox hierover: "In de animaties over individueel sporten zitten wat grapjes verwerkt. Zo bewegen de gebouwen in de animaties ook mee. Dat is een soort knipoog naar hoe Rotterdam meebeweegt met de behoeftes van de inwoners."

Lees het interview met Conform Cox en leer meer over haar werk en inspiratie.

‘In de animaties over individueel sporten zitten wat grapjes verwerkt. Zo bewegen de gebouwen in de animaties ook mee. Dat is een soort knipoog naar hoe Rotterdam meebeweegt met de behoeftes van de inwoners.’
Conform Cox
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
4 maart 2022
Frontrunner