Logo
Vier de vrijheid!

Line-up Bevrijdingsfestival 2024 bekend!

2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski bevrijdingsfestival overzichtsfoto bezoekers bevrijdingsfestival Bas Czerwinski

Op 5 mei vieren we in Nederland de vrijheid die we sinds WO II kennen en staan we stil bij de onvrijheid die nog steeds in de wereld heerst. Op deze dag zijn er meer dan 200 optredens in 14 steden door heel het land. Ook in Rotterdam Centrum vieren we onze vrijheid, onder meer tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!

Line-up compleet

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland maakte onlangs bekend dat de line-up voor het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland compleet is. Zo mogen bezoekers zich verheugen op een bijzondere selectie headliners, waaronder de Frans-Algerijnse rapper BOEF, de razend populaire singer songwriter Blaudzun, techno DJ en producer Cynthia Spiering en Goldkimono, de band waarvan het nummer Money in My Head dit jaar door NPO 3FM werd uitgeroepen tot de tweede 3FM Megahit van 2024.

Verder zullen ook Numidia, Gallowstreet, Cashino, Rats on Rafts en een breed scala andere artiesten naar Rotterdam komen om het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland tot een onvergetelijk feest te maken. Jasper Scholte: “Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is een festival waar iedereen aan zijn muzikale trekken moet komen. Dat vergt een even gevarieerde als aantrekkelijke line-up met tal van geuren en kleuren. Dat is elke editie een uitdaging, maar ik denk dat het ook dit jaar weer gelukt is om hele aansprekende muziekselectie samen te stellen. Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in.”

Ambassadeurs van de Vrijheid

Ook bijzonder op de line-up dit jaar is de zevenkoppige Haagse indiepop-formatie Son Mieux. Maandag 4 maart werd Tonight van Son Mieux bij de Edison-popprijzen gekroond tot het beste nummer van een Nederlandse artiest. Op 5 mei komen ze als Ambassadeurs van de Vrijheid naar Rotterdam voor het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. De Haagse indie-popformatie treedt daarmee in de voetsporen van een indrukwekkende lijst Edison-winnaars die eerder de vrijheid in het Park bij de Euromast vierden, waaronder Anouk, Mister & Mississippi en Goldband.

Festivaldirecteur Jasper Scholte (JMR Event Makers) spreekt van een mooie traditie: “Wij zijn blij met deze Ambassadeurs van de Vrijheid. En ja, Son Mieux sluit zich aan in een mooi rijtje Edison winnaars die eerder op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland optraden. Bovendien roemde de jury Son Mieux’s “Tonight” als een ‘tijdloos anthem dat verbroedert en verbindt’. En laat verbroedering en verbinding nu net twee belangrijke onderliggende thema’s van ons festival zijn. Daarbij gaat Europa op dit moment gebukt onder de grootste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog, dus het vieren van onze vrijheid is belangrijker dan ooit.”

Het festival vindt plaats in Het (Euromast) Park en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Ben jij er ook bij?

2011 rotterdam festivals fotograaf bas czerwinski bevrijdingsfestival overzichtsfoto bezoekers bevrijdingsfestival Bas Czerwinski
Meer informatie & complete line-up
Bezoek de website van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland!