Logo
Zuid-Amerikaanse gezelligheid

Zomercarnaval in Rotterdam Centrum 2023

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juni 2023
Frontrunner

Het is weer bijna tijd voor Zomercarnaval! Iedereen staat te springen om weer op Zuid-Amerikaanse wijze dit zomerse feestje mee te pakken. Maar wat staat er op het programma?

Carnaval in Rotterdam

Sinds 1984 is Rotterdam de trotse thuisstad van Zomercarnaval in Nederland. Ook dit jaar wordt er op 28 en 29 juli weer volop gecarnavald. We hebben voor jou de leukste activiteiten tijdens Zomercarnaval op een rij gezet.

28 juli | Warming-Up

Op 28 juli gaat het los. En dat moet uiteraard iedereen weten! Om 18:00 trekken drie brassbands met trommels en blaasinstrumenten door de stad.

Een geweldige samenwerking tussen soundsystems en brassbands moet er voor zorgen dat er met een hoogstaand stukje auditief geweld wereldkundig wordt gemaakt dat we zijn begonnen.

De bands zullen al drummend en blazend starten vanaf drie plekken in de stad:

  • Oude Haven (bij het Witte Huis).
  • Het Oude Westen (op het Tiendplein).
  • Mathenesserlaan (bij het Westerpaviljoen).
2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman

28 juli | Lightning Parade op de Coolsingel

Als afsluiting van de Warming-Up wordt de Coolsingel dit jaar opnieuw het toneel van de betoverende Lightning Parade. Na het succes van de eerste editie, waarbij de drie brassbands het publiek meevoerden met hun muziek, belooft dit jaar opnieuw een onvergetelijke ervaring te worden.

De brassbands, muziekwagens en carnavalsgroepen zullen duizenden lichtjes in hun kostuums dragen, wat samen met de even sierlijk verlichte Coolsingel zal zorgen voor een prachtig schouwspel.

De Lightning Parade eindigt om 23:00 uur, waarna er wordt afgeteld naar zaterdag. Dat is namelijk de dag van de grote finale: de straatparade!

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert

29 juli | Straatparade in de binnenstad

Rotterdam staat op zijn kop op zaterdag 29 juli, een explosie van kleuren, geluiden, culturen en feest trekt in een parade door de stad vanaf Blaak. Praalwagens, muziekwagens en spectaculaire kostuums maken dit fantastische culturele fenomeen natuurlijk helemaal af.

Ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen, 25 muziekgroepen en Dj’s gaan er een show als nooit te voren van maken in Rotterdam Centrum. Zij leggen een route van vijf kilometer af in de binnenstad. Bewonder de prachtige kostuums, geweldige music floats en dans op de muziek die de stad vult!

Zomercarnaval kinderen daarzijn Daarzijn
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juni 2023
Frontrunner