Logo
Caribische gezelligheid

Zomercarnaval in Rotterdam Centrum

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner

Zomercarnaval is na twee jaar weer helemaal terug. Iedereen staat te springen om eindelijk weer op Zuid-Amerikaanse wijze dit zomerse feestje mee te pakken. Maar wat staat er op het programma?

Sinds 1984 is Rotterdam de trotse thuisstad van Zomercarnaval in Nederland. Ook dit jaar wordt er op 29, 30 en 31 juli weer volop gecarnavald. We hebben voor jou de leukste activiteiten tijdens Zomercarnaval op een rij gezet.

29 juli | Warming-Up

Op 29 juli gaat het los. En dat moet uiteraard iedereen weten! Om 18:00 trekken drie brassbands met trommels en blaasinstrumenten door de stad.

Een geweldige samenwerking tussen soundsystems en brassbands moet er voor zorgen dat er met een hoogstaand stukje auditief geweld wereldkundig wordt gemaakt dat we zijn begonnen.

De bands zullen al drummend en blazend starten vanaf drie plekken in de stad:

• Op het Tiendplein (West Kruiskade bij Holy Smoke) speelt Unicum Brass
• Op het kruispunt Binnenweg/Mathenesserlaan (bij Westerpaviljoen) speelt Iconic Brass
• Op de Binnenrotte speelt Legendairs

2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman

29 juli | Lightning Parade op de Coolsingel

Nieuw op het programma dit jaar is de Lightning Parade. De deelnemende carnavalsgroepen hebben duizenden lichtjes in hun kostuums, wat samen met de even sierlijk verlichte Coolsingel - waar de parade plaatsvindt - zal zorgen voor een waanzinnig beeld met een ongekende sfeer.

Daarnaast begeleiden ook op deze dag de diverse brassbands de carnavalsgroepen, die er met hun ritme voor zorgen dat je onmogelijk stil kan blijven staan!

De Lightning Parade eindigt om 23:00 uur, waarna er wordt afgeteld naar de grote finale op zaterdag.

2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert

30 juli | Straatparade in de binnenstad

Rotterdam staat op zijn kop op zaterdag 30 juli, een explosie van kleuren, geluiden, culturen en feest trekt in een parade door de stad vanaf Blaak. Praalwagens, muziekwagens en spectaculaire kostuums maken dit fantastische culturele fenomeen natuurlijk helemaal af.

1276 volwassenen, 343 tieners, 27 kinderen, 19 DJ's en 158 muzikanten. Allemaal zielen die er een show als nooit te voren van gaan maken in Rotterdam Centrum. Natuurlijk kunnen ook bij de grote straatparade de tientallen bands en muzikanten uit binnen- en buitenland niet ontbreken.

Om 13:00 uur begint de parade, die om 19:00 uur wordt opgevolgd door de verschillende podia en soundsystems die de stad tot 23:00 uur in extase houden.

Zomercarnaval kinderen daarzijn Daarzijn
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner