Logo
Metropolis Festival Fleur Beerthuis
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
18 juni 2024
Frontrunner

De zomerse maand juli staat in Rotterdam voornamelijk in het teken van festivals! Met deze evenementen op de planning, is het elk weekend raak. Benieuwd welke je niet mag missen? Lees ze hier.

NN North Sea Jazz 2024

Wie kent het niet: het grootste indoor jazzfestival ter wereld! Op 12, 13 en 14 juli is Rotterdam Ahoy wederom de thuisbasis voor dit onvergetelijke evenement. Naast nieuw en verborgen talent, worden de sterren van de hemel gezongen door de grootste artiesten. Zo staan er dit jaar weer grote namen op het programma, zoals Sting, Joss Stone, Black Pumas, Anouk & Metropole Orkest, Brittany Howard en meer.

Mokoomba North Sea Jazz

Metropolis Festival

Op 7 juli 2024 komt het Metropolis Festival voor de 35e keer naar Rotterdam. Tijdens dit festival ontmoet je nieuwe internationale en Rotterdamse artiesten. Dit betekent een dag vol met nieuwe muziek en opkomend talent op het gebied van performance, film en street art. Metropolis blijft ook in 2024 gratis toegankelijk!

Metropolis Festival Fleur Beerthuis

RiF010 surffestival Rotterdam Surf Open

Na jaren van plannen, bouwen en testen gaat RiF010 op zaterdag 6 juli open! En dit wordt op geheel gepaste wijze gevierd met het surffestival Rotterdam Surf Open.

Bij deze surfwedstrijd is iedereen welkom, of je nou komt om te surfen of om aan te moedigen. Tijdens de wedstrijden is een gecertificeerde jury aanwezig die de surfers beoordeelt. Via de sponsors O’Neill, Red Bull en Breitling hebben zich al diverse surfers aangemeld. Zo kan je op 6 juli kijken hoe de echte toptalenten aan het werk gaan.

Kom je enkel voor de gezelligheid? Heel de dag zal er goede muziek zijn, hapjes, drankjes en een goed uitzicht vanaf de kade op de surfers. Toegang is gratis, dus kom vooral langs!

Ri F010 AI Beachhouse min

Eendracht Festival

Op 18 juli is het tijd voor alweer de dertiende editie van het Eendracht Festival in Rotterdam! Het festival is er voor echte muziekliefhebbers die zich niet alleen kunnen vinden in de top 40 lijsten, maar ook open staan voor iets nieuws. Hier bieden ze namelijk een podium voor talenten met een expertise in genres als rock, hiphop, jazz, EDM en nog veel meer.

Het Eendracht Festival vestigt zich onder anderen op het gelijknamige Eendrachtsplein. Maar ook omringende creatieve locaties worden deel van het Rotterdamse muziek fenomeen. Zo zijn er podia bij WORM, Heilige Boontjes, Rotown, Arminius, Boomgaardsstraat.

Eendracht Festival niekhage 0397

Zomercarnaval Rotterdam

Sinds 1984 is Rotterdam de trotse thuisstad van Zomercarnaval in Nederland. Ook dit jaar wordt er op 26 en 27 juli weer volop gefeest.

Dit jaar zal echter iets anders verlopen dan voorgaande jaren. In verband met aanvullende eisen vanuit de gemeente, is er dit jaar geen Lightning Parade en Warming Up op vrijdagavond. Daarom zal in 2024 alleen de straatparade, de Mercado en de Rueda de Casino plaatsvinden. Alsnog genoeg reden voor een feestje!

2009 zomercarnaval18 mh Marc Heeman
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
18 juni 2024
Frontrunner