Logo
Eendracht Festival de Likt
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juli 2022
Frontrunner

Na een aantal gecancelde edities is het Eendracht Festival eindelijk terug! Het laagdrempelige evenement verwelkomt iedereen helemaal gratis op donderdag 21 juli.

Het Eendracht Festival is voor alle creatieve Rotterdammers. Wat de organisatoren van het festival opviel was dat er niet één podium was waar beginnende talenten terecht konden in onze havenstad. Inmiddels is daar mede dankzij het Eendracht Festival verandering in gebracht. Grote namen als de Likt en Froukje gaven hier hun eerste (of in ieder geval één van hun eerste) optredens!

Speciale aandacht voor Rotterdams talent

Eendracht Festival is er voor echte muziekliefhebbers die zich niet alleen kunnen vinden in de top 40 lijsten, maar ook open staan voor iets nieuws. Eendracht Festival biedt een podium voor talenten met een expertise in genres als rock, hiphop, jazz, EDM en nog veel meer.

Naast muzikaal talent is er ook ruimte voor andere creatieve groeibriljanten. Zo zijn er verschillende spoken word en street-art podia. In samenwerking met veel maatschappelijke initiatieven krijgen creatievelingen een gouden kans om zich te laten zien.

In samenwerking met organisaties uit de clubscene als Cultuurpodium Perron, Poppodium Annabel en Bird maar ook met sociale initiatieven als Levels, Rewriters en de Nieuwe Lichting komt er 21 juli een explosie aan creativiteit tot stond op en rondom het Eendrachtsplein!

Eendracht Festival de Likt
Eendracht Festival niekhage 0397

Waar moet je zijn?

Het Eendracht Festival vestigt zich onder anderen op het gelijknamige Eendrachtsplein. Maar ook omringende creatieve locaties worden deel van het Rotterdamse muziek fenomeen. Zo zijn er podia bij: Worm, Boomgaardstraat, Heilige Boontjes, Arminius, Rotown en BAR3.

Laat je verbazen door het vele talent dat onze stad rijk is! Ben jij erbij dit jaar?

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
14 juli 2022
Frontrunner