Logo
Remastered Rotterdam 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 januari 2024
Frontrunner

Benieuwd naar leuke Instagram musea in Rotterdam? Dankzij de bijzondere kunst, wisselende exposities en indrukwekkende architectuur maak je bij deze musea de leukste Instagram foto's!

Remastered

Remastered in Rotterdam staat volledig in het teken van interactie. Hier maak je namelijk zelf deel uit van het kunstwerk! Met meer dan 1.000 m2, 60 state of the art beamers, 245 miljoen pixels, 50 speakers, 15 km aan kabel en het grootste indoor led-scherm van Europa, is Remastered een digitaal wonder.

In de verschillende ruimtes worden al je zintuigen geprikkeld. In de Playground creëer je zelf digitale 3D kunst, dankzij een scanner die jouw tekening op het LED-scherm laat verschijnen. In de Underworld interacteer je met duizenden vissen. Duiken zonder duikuitrusting noemen ze het ook wel. Liever met je hoofd in de wolken? Loop dan door naar de Overworld, waar je zwermen vogels voorbij ziet zweven en door de lucht kunt ‘varen’.

Bezoek dit Instagrammable museum onder de Erasmusbrug. Een nieuwe wereld waarin je wordt meegenomen in wonderbaarlijke, kleurrijke omgevingen.

2021 remastered foto guy nemo 2 v1

Depot

Het is dan eigenlijk niet echt een musea, maar het is zeker de moeite waard als je graag wat toffe Instagram kiekjes schiet. Deze eyecatcher is namelijk zowel van binnen als buiten een fotogeniek staaltje architectuur.

In het bekende Museumpark is het Depot niet te missen. Dit veertig meter hoge spiegelende ei pronkt op het plein en vraagt om een foto. Eenmaal binnen kan je rondneuzen tussen 151.000 kunstobjecten. Maar voor de mooiste foto's is het interieur je beste vriend. Vergeet ook niet naar het dak te gaan, hier vind je een terras in de vorm van een bos met waanzinnig uitzicht over de stad.

Depot luchtfoto Ossip van Duivenbode
Klimaatkamer depot boijmans rotterdam Iris van der Broek

De Kunsthal

Een van de populairste musea in Rotterdam is de Kunsthal. Met maar liefst 25 tentoonstellingen per jaar is hier altijd iets nieuws te ontdekken. Hedendaagse kunst, fotografie, mode en design komen allemaal aan bod. Maar waar de Kunsthal misschien wel het meeste in uitblinkt, zijn de fantastische samenwerkingen die ze organiseren. Samen met de grootste namen in de wereld, haalt de Kunsthal de meest bijzondere tentoonstellingen naar onze stad. Zeker een bezoekje waard voor wat mooie foto's.

Kunsthal gebouw hoekaanzicht
Calder now kunsthal rotterdam Ossip van Duivenbode
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 januari 2024
Frontrunner