Logo
Openlucht bioscoop

Films kijken onder de sterrenhemel

Bie Rtje S Tomas Mutsaers Roffa Mon Amour JPG
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
15 juli 2022
Frontrunner

Rotterdam is voor de filmindustrie belangrijk als thuisstad van het International Film Festival. Maar is er na het IFFR nog wat terug te vinden van die Rotterdamse film gekte?

Het antwoord is een keiharde ja! Er zijn deze zomer te gekke film evenementen. En om het nog beter te maken: ze zijn buiten! Geniet bij deze drie buitenbioscopen in Rotterdam van betoverende films in het magische briesje van een zwoele zomeravond.

Pleinbioscoop

Houd je van gezelligheid, frisse lucht en de aller beste mainstream- en filmhuisfilms? Dan is Pleinbioscoop er om in jouw behoefte te voorzien. Op dezelfde locatie als de afgelopen twee jaar, de Wilhelminapier, staat een enorm doek waar je deze zomer samen met honderden anderen geniet. Iedereen is even anderhalf uur stil voor de spannendste, gezelligste of grappigste film!

Pleinbioscoop werkt ook dit jaar weer samen met Rotterdams LantarenVenster. LantarenVenster staat voor films met een wat hogere culturele waarde. De films die je bij Pleinbioscoop te zien krijgt zijn doorgaans dus niet de films die je in een mainstream bioscoop te zien krijgt!

Ben je niet zo van de art films? Wees niet gevreesd, want bij Pleinbioscoop worden ook genoeg klassiekers en nieuwe films van grote producenten gedraaid. Op een tuinstoel neem je tussen 10 en 28 augustus samen met je beste vriend of je gezelligste familielid plaats voor een heerlijk avondje. En er is ook nog wat te eten en drinken!

Pleinbioscoop Rotterdam Jan Groen
Pleinbioscoop op de Wilhelminapier.

Roffa Mon Amour

Roffa Mon Amour is een van de meest magische filmfestivals die de stad rijk is. Kom langs op een van de dagen van 17 tot 28 augustus (of allemaal) voor uitdagende films van nieuwe en bekende filmmakers.

Roffa Mon Amour vindt ieder jaar weer een perfecte locatie. Dit jaar is het jaarlijkse filmfestival in de beeldentuin van de kersverse kunstinstelling Brutus op de Keilewerf. Op deze prachtige locatie geniet je van de beste films van over de hele wereld tussen de meest bizarre kunstwerken.

De films starten om half 10, als de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Pak één van de beschikbare koptelefoons en geniet van een film in een magische sfeer. Vooraf en na afloop kun je in de beeldentuin terecht voor een drankje!

Marco De Swart Roffa Mon Amour 2015 3
Bie Rtje S Tomas Mutsaers Roffa Mon Amour JPG

Buitenbios

Buitenbios 2022 speelt zich als gewoonlijk weer af in Galerie de Jaloezie bij het Keilecafé. Elke woensdagavond in juli en augustus kun je er terecht voor "een jaloersmakende audiovisuele ervaring" op een groot scherm onder de Rotterdamse sterrenhemel.

Galerie de Jaloezie is een plek waar audiovisuele kunst centraal staat. Sinds 2019 staan bijzondere installaties klaar voor iedereen die zijn brein wil verrijken met iets nieuws. Ze willen bij de Jaloezie graag afstand nemen van de gevestigde categorieën die de filmwereld beheersen. Denk aan genres als documentaire, fictie, korte film, en speelfilm. Juist in de fricties tussen deze categorieën liggen de meest interessante projecten!

Kom dus langs bij de Keilewerf voor een audiovisuele ervaring die je op weinig andere plekken zal ervaren.

Is een avondje openluchtbios iets voor jou?

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
15 juli 2022
Frontrunner