Logo
Catching waves

Kom naar het RiF010 surffestival Rotterdam Surf Open

Ri F010 AI Beachhouse min
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
17 juni 2024
Frontrunner

Kom naar het Rotterdamse surffestival Rotterdam Surf Open, vol met plezier, muziek en surf. Want na jaren van plannen, bouwen en testen gaat RiF010 op zaterdag 6 juli open!

Om dit te vieren, wordt de eerste editie van de Rotterdam Surf Open gehouden, een jaarlijkse surfwedstrijd voor zowel kinderen, amateurs als professionele surfers.

Surfwedstrijd Rotterdam Surf Open

Een surfwedstrijd waarbij iedereen de strijd aan kan gaan om de beste golven te pakken. Fijn om te weten is dat het surffestival gratis is, en dus toegankelijk voor iedereen.

Tijdens de wedstrijden is een gecertificeerde jury aanwezig die de surfers beoordeelt. Via de sponsors O’Neill, Red Bull en Breitling hebben zich al diverse surfers aangemeld. Sportcommentatoren Erik Ringelberg en Thomas van Bemmelen nemen je tijdens de wedstrijden mee in de wereld van surf, en leggen uit hoe het scoresysteem werkt.

Het programma

Het festival start om 10:30 uur met de Rotterdamse Scholen Competitie voor kinderen en de longboard competitie. Tijdens de longboard competitie kan je kijken naar Ben Skinner, die 3e werd op de wereldkampioenschappen Longboard. Ook ons eigen Nederlands kampioen longboarden zal meedoen.

Om 12:00 uur is de officiële opening van RiF010 door wethouder sport Faouzi Achbar. Met een lekker muziekje en een hoop gezelligheid is RiF010 dan écht klaar om van start te gaan.

Om 14:00 uur vinden de shortboard wedstrijden plaats voor jongeren onder de 18 jaar, gevolgd door de open surfcontest. Nadat deze surfers wat goede golven hebben gepakt, zijn de internationale surf-professionals aan de beurt die hun beste werk komen laten zien.

Deelnemers strijden naast de winst in hun eigen categorie ook om een plekje in de pro wedstrijd. Het is dus mogelijk dat een Rotterdammer of jong talent het in de finale opneemt tegen een internationale surfprofessional.

Ri F010 surfpool
Ri F010 SUP

Een goed feestje

Het is natuurlijk geen festival zonder een muziekje, een drankje en een hapje. Zo zal de Rotterdamse partyband Convoi Exceptional het feest starten, terwijl later op de dag dansmuziek van Pat Smith en afrobeats van Longo Longo te horen is. Ook Dj’s Billy Ray de la Haye en Bootsy Paul komen langs om wat plaatjes te draaien.

Je bent de gehele dag welkom bij RiF010, of je nou komt surfen of vanaf de kade wil genieten van een hapje, een drankje en zicht op de getalenteerde surfers.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
17 juni 2024
Frontrunner