Logo
Blijdorp Festival nacht
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 december 2023
Frontrunner

Rotterdam biedt een rijk aanbod aan festivals, dat verder reikt dan alleen maar muziekfestivals. Van lFFR en Cross Comix tot aan de Wereldhavendagen, er is voor iedereen iets te vinden. Hieronder ontdek je verschillende festivals in onze stad, inclusief de data voor 2024!

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Van 25 januari tot 4 februari 2024 is het weer tijd voor het leukste filmfestival dat er is: het International Film Festival Rotterdam (IFFR)! Tijdens IFFR openen Rotterdamse bioscopen, theaters en filmhuizen hun deuren openen voor een groot aanbod aan films van over de hele wereld.

Typerend voor het IFFR is de grote diversiteit van de films. Zo hadden ze tijdens de laatste editie in 2023 in totaal zo'n 220 officiële IFFR films, door filmmakers uit ruim 60 landen. Wereldberoemde producers uit binnen- en buitenland, maar ook veelbelovende, jonge filmmakers krijgen tijdens IFFR een podium.

Het programma van IFFR 2024 is op het moment van schrijven nog niet bekend. Blijf op de hoogte van IFFR 2024 via de knop hieronder!

Iffr herofoto3 filmtip rotterdam

Blijdorp festival

Een leuke tip voor de Rotterdamse muziekfestivalganger, want elk jaar gaan de voetjes van de vloer bij het Blijdorp Festival in het Roel Langerak Park.

Bij dit festival zijn er live optredens van artiesten met een breed bereik aan genres. Elk jaar nodigen ze vooraanstaande artiesten gespecialiseerd in hip-hop tot pop en EDM.

Op het moment van schrijven is de datum van 2024 nog niet bekend.

Blijdorp Festival Back Stage
Blijdorp Festival
Schrijf je in om op de hoogte te blijven
Blijdorp Festival Back Stage

NN North Sea Jazz Festival

Elk jaar bezoek je in Rotterdam Zuid het grootste indoor jazzfestival ter wereld. Dit gaat natuurlijk over NN North Sea Jazz! Tijdens het grootste jazz festival van de Benelux zie je live performances van wereldbekende jazz-, soul-, funk- en hiphopartiesten.

North Sea Jazz is al jaren het grootste muziekfestival van de stad. In Rotterdam Ahoy vindt het internationale fenomeen al sinds 2006 plaats en is een flinke trekpleister geworden. In 2024 bezoek je North Sea Jazz op 12, 13 en 14 juli. Het programma is op moment van schrijven nog niet bekend.

Wayne Shorter Quartet playing to a packed room, Amazon at the Ahoy

Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen bezoek je een weekend lang verschillende daken in onze stad. Door heel Rotterdam heen geniet je van verschillende dakenroutes, tours en theatervoorstellingen. Daarnaast zijn er mooie fiets- en wandelroutes om te volgen, alleen of met een gids.

Naast het jaarlijkse festival weekend, wordt er vaak een extra project georganiseerd, zoals de Rotterdam Rooftop Walk in 2022 en Bovenop Zuid in 2023.

Benieuwd naar de 10e editie in 2024? Deze vindt plaats van 24 t/m 26 mei 2024. Het programma is op het moment van schrijven nog niet bekend.

2019 Dakendagen Fleur Beerthuis

Cross Comix festival

Cross Comix laat zien dat beeldverhaal ook gewoon een volwassen kunstvorm is door het te koppelen aan andere kunstdisciplines en actualiteit.

Tijdens het Cross Comix festival maak je kennis met tientallen makers in het Cross Comix Atelier. Lees en/of koop zines met beeldverhalen uit de hele wereld, leer zeefdrukken en leer meer over specifieke onderwerpen tijdens de Show & Tell programma's.

Cross Comix is weer terug op 20 en 21 september in 2024.

‘Cross Comix laat zien dat beeldverhaal ook gewoon een volwassen kunstvorm is door het te koppelen aan andere kunstdisciplines en actualiteit.’
#RotterdamCentrum

Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen wordt de Rotterdamse haven goed in het zonnetje gezet. Iedereen kan een kijkje achter de schermen van het maritieme leven nemen. Of je nou van scheepvaart en havens houdt of niet, de shows tijdens de wereldhaven zijn voor iedereen indrukwekkend.

Er zijn naast bootparades ook vuurwerkshows en de Koninklijke Marine laat zien wat ze in huis hebben. Dus verwacht spektakel in de vorm van gigantische schepen, vuurwerk, parachutisten, helikopters en Rotterdamse havenmuziek!

In 2024 zijn de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september.

Wereldhavendagen vuurwerk

Dat waren de verschillende festivals in Rotterdam. Wat zet jij alvast in je agenda voor 2024?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
21 december 2023
Frontrunner