Logo
Filmfestival Rotterdam

Bezoek het International Film Festival Rotterdam 2024

Kopie van 20230125 IFFR Opening Jande Groen 0045
20230129 IFFR Tiger Short Awards Jande Groen 0551
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 januari 2024
Frontrunner

Van 25 januari tot 4 februari is het weer tijd voor het leukste filmfestival dat er is: het International Film Festival Rotterdam (IFFR)! Tijdens IFFR openen Rotterdamse bioscopen, theaters en filmhuizen hun deuren openen voor een groot aanbod aan films van over de hele wereld.

Diversiteit in films

Typerend voor het IFFR is de grote diversiteit van de films. Tijdens deze 53e editie tonen ze meer dan 400 films. Wereldberoemde producers uit binnen- en buitenland, maar ook veelbelovende, jonge filmmakers krijgen tijdens IFFR een podium.

IFFR 2024

Het programma van IFFR 2024 is bekend! Er zijn dit jaar weer een hoop intrigerende, interessante en diverse films te bekijken. Zoals elk jaar heeft IFFR dit met zorg samengesteld. Aangezien de keuze reuze is, kan dit nogal overweldigend zijn. Gelukkig heeft IFFR hulpmiddelen om de keuze makkelijker te maken, zodat jij de perfecte film kiest!

Zo is het aan te raden om een account te maken, waar je je favorieten uit het programma of IFFR Film Finder bij kan houden. Daarnaast zijn er in het programma, op de website van IFFR, verschillende filters om de selectie te zien voor de competities, prijzen en IFFR-programma's zoals RTM, Harbour, Limelight, Bright future, Cinema Regained en Short & Mid-length. Als laatste zijn er handi labels om films en genres te ontdekken die bij jou passen.

Succes met het kiezen van de perfecte film!

IMG 0339 Anne Reitsma Fotografie
IFFR
Ontdek het programma van IFFR 2024

RTM Pitch

RTM Pitch is onderdeel van RTM, het Rotterdam-programma van IFFR, waarbij films en makers uit de Maasstad in de schijnwerpers staan. Tijdens dit programma worden alle zalen van LantarenVenster gevuld met de nieuwste korte en feature films, Rotterdamse klassiekers, events, talks, audiovisuele kunst, videoclips en installaties. Ook is RTM een ontmoetingsplek voor makers, waar kennis en ervaringen worden gedeeld.

Voor Rotterdamse filmmakers is er een geweldige kans! Het IFFR nodigt namelijk filmmakers uit om hun filmplannen in te sturen en zo kans te maken om €20.000 te winnen voor de realisatie van deze film. In januari 2025 gaat de winnende film tijdens IFFR in première als onderdeel van het RTM-programma.

IMG 0339 Anne Reitsma Fotografie

Ben jij van plan om IFFR 2024 te bezoeken?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 januari 2024
Frontrunner