Logo
North Sea Jazz grote crowd
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 juli 2022
Frontrunner

Erykah Badu, John Legend, Diana Ross en Alicia Keys. Zomaar een greep uit de legendarische line-up van het NN North Sea Jazz Festival. Tijdens het grootste jazz festival van de Benelux zie je live performances van wereldbekende jazz-, soul-, funk- en hiphopartiesten.

North Sea Jazz is al jaren het grootste muziekfestival van de stad. In Rotterdam Ahoy vindt het internationale fenomeen al sinds 2006 plaats en is een flinke trekpleister geworden.

Maar wat is er allemaal te doen in onze stad tijdens dit wereldberoemde evenement? In dit artikel ontdek je toffe activiteiten op zowel het festival terrein van Ahoy en andere plekken in Rotterdam.

NN North Sea Jazz Festival in Ahoy

7 juli | Grand Opening Night met John Legend

Het NN North Sea Jazz Festival begint dit jaar een dag eerder dan vorige edities, maar ook spectaculairder. Multitalent en superster John Legend trapt het festival af met zijn brede stembereik, zijn fantastische pianospel en adembenemende performance.

8, 9 en 10 juli | North Sea Jazz

Op vrijdag, zaterdag en zondag beginnen we met genieten van de beste live muziek van de grootste namen in binnen en buitenland. In Rotterdam Ahoy staan maar liefst 16(!) podia klaar om jou te voorzien van een muzikale extase. Vergeet niet om je te laten verrassen door ook de kleinere podia te checken! Voor het volledige programma van North Sea Jazz kijk je hier.

Greyheads north sea Jazz
North Sea Jazz grote crowd

North Sea Round Town

Tijdens, voor en na het NN North Sea Jazz Festival zijn er in en rondom Rotterdam Centrum ook veel andere activiteiten en evenementen. North Sea Round Town zorgt in samenwerking met het NN North Sea Jazz Festival, initiatieven, programmeurs en locaties in Rotterdam Centrum dat iedereen die het wil kan genieten van heerlijke live muziek. En dat allemaal helemaal gratis!

Afterparty in Bird

In Jazzclub Bird bij de Hofbogen in Rotterdam Noord zijn er de tofste live shows tijdens en na het festival. Zo is er na de laatste shows in Ahoy op 8 en 9 juli het North Sea Round Town BoogieBall; de officiële afterparty van het NN North Sea Jazz Festival.

De afgelopen jaren is gebleken dat niet alleen opkomende talenten zich laten zien bij het jazzcafé. Bekende namen zoals Usher en Anderson Paak wisten eerder al de show te stelen met een verrassingsoptreden.

Dakconcerten op Het Podium

Tijdens en na het festival zijn er op Het Podium te gekke dakconcerten. Ervaar swingende muziek op een van de meest bijzondere en sfeervolle locaties van Rotterdam. Er zijn optredens van onder meer zangeres, tevens Grammy Award winnares, Lisa Fischer.

Young Talent Stage bij Rotterdam Centraal Station

Het North Sea Jazz festival zou het North Sea Jazz festival niet zijn als er geen ruimte is voor jonge talenten. Bij de Young Talent Stage laten talentvolle artiesten hun weergaloze jazz-, hiphop- of soul skills zien in een intieme setting.

Het Podium 1
Het Roze Podium
Hofbogen door Guido Pijper
Laat je verrassen bij Bird
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
6 juli 2022
Frontrunner