Logo
Skyline skater Iris van den Broek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
17 augustus 2022
Frontrunner

Een Rotterdamse traditie, die helaas een tijdje is verdwenen. Gelukkig kwam de groep van Rollerdam in actie, en bliezen de Wednesday Night Skate weer nieuw leven in. Dit zorgde voor een hoop gezelligheid op de woensdagavond!

Als je de beelden ziet van de rollende Rotterdammers, maakt je hart een sprongetje. Mensen van alle leeftijdsgroepen en achtergronden komen bij elkaar op woensdagavond om de traditie voort te zetten. Samen skaten ze maar liefst 10 km door de stad met een hoop gezelligheid en muziek.

In rap tempo populair

Het evenement begon door de groep vrienden, maar groeide al snel uit tot een officieel evenement. Dat er animo was vanuit de Rotterdammers, was dus duidelijk. Binnen enkele weken was de groep uitgegroeid naar maar liefst 1000 man!

Een evenement van die grootte betekent natuurlijk ook dat de gemeente mee moet kijken en de veiligheid behoud moet worden. Daarom hebben ze een crowdfunding opgericht, waarin je ze een handje kan helpen om de avonden (gratis) door te laten gaan.

Meedoen

De zomer is bijna voorbij, dus onze tip is om zeker nog de laatste paar keren aan te haken bij dit gezellige Rotterdamse evenement! Kom anderhalf uur lang rollen door de stad op je rollerskates, inline-skates of skateboard met mede-enthousiastelingen.

De deelname is geheel gratis en verzamelen doen ze bij de Centrale Bibliotheek, tussen half 8 en 8 uur. De tocht is ongeveer 10 kilometer en de route wisselt een beetje.

Ben jij erbij?

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
17 augustus 2022
Frontrunner