Logo
Flinke dosis kunst

Bezoek Art Central Rotterdam XL in De Goot

De Goot Art Rotterdam XL
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 januari 2024
Frontrunner

Aankomende twee weekenden is er op maar liefst twee locaties in de Koopgoot kunst te zien! Vrijdag 2 februari opent Art Central Rotterdam XL de expositie ‘Beurstraverse: an ounce of information is worth a pound of data’.

De expositie is onderdeel van Rotterdam Art Week en vindt plaats op twee locaties van De Goot, een nieuw cultureel podium aan de Beurstraverse en onderdeel van winkelgebied de Koopgoot. De tentoonstelling is een samenwerking van ruim 50 toonaangevende Rotterdamse kunstgaleries, instituten en kunstenaars. Lees hieronder meer!

De dynamiek van de Beurstraverse

De tentoonstelling is specifiek afgestemd op de unieke locatie van de tentoonstellingsruimtes aan de Beurstraverse, en de bijbehorende dynamiek van deze plek. Marijn Bril, de curator van Art Central Rotterdam XL, benadrukt het belang van de Beurstraverse als voormalig financieel centrum van Rotterdam, dat nu werkt als commercieel centrum en een cruciaal knooppunt in een netwerk vormt.

Marijn Bril: "De tentoonstelling bouwt voort op deze context en onderzoekt de verschillende economische, transport- en informatiesystemen die hier samenkomen. Van de effectenbeurs met kopers en verkopers, wereldhandel gedreven door vraag en aanbod, tot het internet met zijn gebruikers, servers en websites. Deze onderling verbonden systemen worden gekenmerkt door complexiteit. Als tandwielen in een machine onderzoeken de werken in de tentoonstelling feedback, controle en fouten in een tijd die wordt gekenmerkt door interconnectiviteit en snelle technologische verandering. Hebben wij controle over onze systemen, of controleren zij ons?”

De Goot Art Rotterdam XL 3
De Goot Art Rotterdam XL

De Goot in Rotterdam

De expositie vindt plaats in De Goot, een nieuwe culturele hotspot die deel uitmaakt van De Koopgoot. De keuze voor deze plek is in lijn met het doel van Art Central Rotterdam XL om de kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek. De Beurstraverse is een centrale plek waar verschillende mensen en vervoersmiddelen samenkomen. Dit maakt dat de expositie te zien is voor mensen die er anders er niet mee in aanraking zouden komen.

Praktische informatie

Waar? Beurstraverse 154 & Beurstraverse 111
Wanneer? 2 t/m 4 februari en 9 t/m 11 februari van 11:00 tot 18:00 uur. Vrijdag tot 21:00 uur geopend
Meer weten? Ga naar artcentralrotterdam.nl

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
30 januari 2024
Frontrunner